Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wild tevreden met eerste WK-zilver op omnium

Wild tevreden met eerste WK-zilver op omnium

Cheer!

HONGKONG - Wielrenster Kirsten Wild toonde zich vrijdag tevreden met het zilver op het omnium bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Hongkong.

Deel dit artikel op social media

Tijdens het afsluitende onderdeel, de puntenkoers, haalde ze voldoende punten om het brons veilig te stellen. Na protest vanwege een onreglementaire sprint van de als tweede geëindigde Australische Amy Cure kreeg de Overijsselse zelfs zilver, achter de Britse winnares Katie Archibald.

,,Ik had met bondscoach Peter Schep vooraf het plan uitgedacht om vol voor de winst te gaan op het moment dat Cure en Archibald elkaar heel erg moe zouden maken in de sprints, maar ze speelden het spel goed. Toen ging bij mij de knop om en ben ik voor een medaille gegaan'', legde de 34-jarige wielrenster uit. ,,Dit is mijn eerste zilveren medaille op dit onderdeel, daar ben ik heel tevreden mee. Ik speelde nog lang mee voor de zege, maar het verschil bleef net te groot om echt te kunnen winnen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kirsten aan!