Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolomannen sluiten World League af in Kroatië

Waterpolomannen sluiten World League af in Kroatië

Cheer!

NIEUWEGEIN - De Nederlandse waterpolomannen spelen dinsdag 11 april om 19.30 uur in en tegen Kroatië hun zesde en laatste poulewedstrijd in de FINA World League 2016-2017. Bondscoach Robin van Galen maakte vandaag zijn selectie bekend voor het duel tegen de Kroaten, dat gespeeld wordt in de kustplaats Sibenik.

Deel dit artikel op social media

Van Galen heeft voor de wedstrijd in Sibenik de volgende dertien spelers geselecteerd: Jesse Nispeling en Guus van Yperen (CN Barcelona, Spanje), Pascal Janssen (Team Strasbourg, Frankrijk), Sam van den Burg (CN Mediterrani, Spanje), Eelco Wagenaar (Polar Bears), Milan de Koff (AZC Moscow), Jesse Koopman en Robin Lindhout (Vasas Budapest, Hongarije), Lars Reuten (Szentes, Hongarije), Kjeld Veenhuis (Sant Andreu, Spanje), Jorn Muller (CN Molins de Rei, Spanje), Jorn Winkelhorst (Waspo Hannover, Duitsland) en Bilal Gbadamassi (Schuurman BZC).

Oranje won in de World League zowel thuis (11-10) als uit (6-7) van Frankrijk en speelde in Athene een uitstekende wedstrijd tegen Griekenland. De nummer 3 van het laatste WK kwam tegen Nederland maar net met de schrik vrij: 9-8.  Ook in de thuiswedstrijd tegen de Grieken, een maand geleden in Den Haag, bleef het Nederlands team lang in het spoor. Nadat de ploeg bij 3-5 in de vierde periode een man meer miste en Griekenland in de counter direct 3-6 maakte, was het verzet gebroken en werd het uiteindelijk 4-10.

Door dit verlies kon Oranje zich niet meer plaatsen voor de Super Final van de World League in juni. Robin van Galen: "Bij vlagen hebben we uitstekend gespeeld, maar Griekenland strafte onze foutjes af. Dat is niet erg. We doen mee aan de World League om beter te worden en ons te meten met de toplanden.”

Ervaring opdoen geldt ook voor het laatste duel tegen Kroatië, komende dinsdag in Sibenik. De Olympisch kampioen van 2012 en winnaar van het zilver op de Spelen van Rio de Janeiro was in januari in Eindhoven nog een paar maten te groot voor de Nederlandse waterpolomannen: 7-18. Van Galen gaat er echter van uit dat zijn ploeg in Sibenik beter voor de dag komt. Hij zegt: “De ambiance in Eindhoven was met 2.500 toeschouwers top, maar we speelden die dag helaas ver onder ons kunnen terwijl de Kroaten vol gas gaven. We zijn bezig een achterstand in te lopen, maar de weg naar de top gaat nu eenmaal gepaard met vallen en opstaan. We zijn inmiddels weer een paar maanden verder in onze ontwikkeling, dus ik heb goede hoop dat we nu een beter resultaat neer weten te zetten.”

De Nederlandse mannen verzamelen zich na de play-offs van de clubs op 22 mei in Zeist voor een zomerprogramma, dat in augustus eindigt met deelname aan de Universiade in Taiwan. Eind juni / begin juli is de ploeg in eigen land te bewonderen in een serie interlands tegen Canada.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorn, Jorn, Milan, Eelco, Lars, Guus, Pascal, Thomas, Jesse, Robin, Lars, Jesse en Sam aan!