Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolodames naar Super Final FINA World League

Waterpolodames naar Super Final FINA World League

Cheer!

De Nederlandse waterpolodames hebben zich geplaatst voor de Super Final van de FINA World League, van 6 tot en met 11 juni in Shanghai (China). Door de 20-11 zege van Rusland op Griekenland in Poule A en de 10-12 nederlaag van Italië tegen Hongarije, troeft Oranje de Italianen af als beste nummer 2 in de poulefase.

Deel dit artikel op social media

Bondscoach Arno Havenga had voor de laatste speelronde op dit scenario gehoopt. “Maar ik vind ook dat we het verdiend hebben om door te gaan ten koste van Italië. Wij hadden immers met Rusland en Griekenland twee loodzware tegenstanders, terwijl Italië met Frankrijk in de poule twee vrijwel zekere zeges mocht noteren. Na het verlies tegen Rusland in december in Utrecht was plaatsing voor de Super Final ver weg. Maar we hebben ons geweldig terug in de race geknokt. Dit geeft veel vertrouwen voor de komende zomer.”  

“De Super Final is een prestigieus evenement en een uitstekende generale repetitie voor de WK een maand later in Boedapest. Voorafgaand aan het evenement in Shanghai doen we ook nog mee aan een ander toernooi in China, in Kunshan. Dat is alleen maar goed. Wedstrijden spelen op hoog internationaal niveau is toch de beste training die er is. Uiteraard hadden we een alternatief programma als we ons niet zouden plaatsen, maar ik ben erg blij dat dat nu de prullenbak in kan”, aldus Havenga die in China ook weer een beroep kan doen op speelsters die in de Amerikaanse competitie actief zijn, zoals Maud Megens. Oranje start op 11 mei compleet de voorbereiding op de Super Final en het WK.

Naast Rusland, Hongarije, Nederland en gastland China komen de andere deelnemers aan de Super Final uit een intercontinentaal toernooi dat van 2 tot en met 7 mei wordt gespeeld in Sacramento (Verenigde Staten).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!