Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen verwacht dat inhaalrace als vorig jaar in China niet mogelijk is

Verstappen verwacht dat inhaalrace als vorig jaar in China niet mogelijk is

Cheer!

SHANGHAI - Max Verstappen denkt dat een spectaculaire inhaalrace zoals hij vorig jaar liet zien in Shanghai aanstaande zondag niet mogelijk is bij de Grand Prix van China.

Deel dit artikel op social media

De Nederlander begon in 2016 in zijn Toro Rosso zeer slecht aan de race en lag op een gegeven moment zelfs twintigste. Mede door een paar knappe inhaalacties kwam hij als achtste over de finish.

"Dat zal nu niet meer mogelijk zijn en dat komt door de nieuwe regelgeving", zegt Verstappen donderdag op de persconferentie in de aanloop naar de tweede Grand Prix van dit seizoen.

De 19-jarige Nederlander van Red Bull doelde daarmee op de bredere vleugels en banden die ervoor zorgen dat de wagens hogere snelheden halen en waardoor inhalen moeilijker is geworden. Hij denkt echter ook dat het circuit in Shanghai hem beter ligt dan dat in Melbourne, waar hij twee weken geleden als vijfde eindigde.

"Ik verwacht dat ik hier makkelijker kan inhalen dan in Australië. Het ziet er gunstiger uit."

Gat

Bij de eerste Grand Prix van dit seizoen, die werd gewonnen door Sebastian Vettel, waren het Mercedes en Ferrari die de dienst uitmaakten. "Heb je een uurtje?", grapte Verstappen toen hem in Shanghai gevraagd hoe Red Bull de auto sneller kan maken.

Toch vertrouwt de Limburger erop dat hij de komende Grands Prix wel de strijd aan kan gaan met Vettel en diens Ferrari-teamgenoot Kimi Raikkonen en Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton.

"Het is een groot gat, maar ik reken erop dat we het de komende weken kunnen dichten."

De race op het Shanghai International Circuit begint zondag om 08.00 uur (Nederlandse tijd). Vrijdag staan om 04.00 uur en 08.00 uur de eerste vrije trainingen op het programma en de derde vrije training (06.00 uur) en de kwalificatie (9.00 uur) zijn op zaterdag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!