Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen verveelde zich tijdens 'saaie' Grand Prix in Sochi

Verstappen verveelde zich tijdens 'saaie' Grand Prix in Sochi

Cheer!

Max Verstappen zag zondag zijn verwachting uitkomen dat de vijfde plaats het hoogst haalbare was bij de Grand Prix van Rusland en de coureur van Red Bull Racing verveelde zich behoorlijk tijdens de in zijn ogen saaie race.

Deel dit artikel op social media

Verstappen kende nog wel een prima start op het Sochi Autodrom. Hij steeg van de zevende naar de vijfde positie, maar een podiumplek zat er geen moment in voor de 19-jarige Limburger, die grotendeels een eenzame race reed.

Uit verveling maakte Verstappen zich onderweg over de boordradio onder meer druk over een brokstuk dat op de weg lag.

"En ik heb nog tv-beelden gekeken om te zien wat er voor me gebeurde. Er zat een gat van 24 seconden voor me en 26 seconden achter me. Wat moet ik anders? Er viel maar weinig te beleven", zei hij voor de camera van Ziggo Sport. "Het was een heel goede start en ik zat meteen in het goede spoor. Maar vanuit daar gebeurde er weinig meer."

De jonge Nederlander zag dat een hogere notering achter Mercedes-rijders Valtteri Bottas en Lewis Hamilton en Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen onmogelijk was. "Dit was gewoon het maximaal haalbare."

Waterlek

Verstappen kreeg vlak voor de start nog te maken met een waterlek in zijn auto en ook tijdens de race verliep alles niet even vlekkeloos. "De motor klonk nog steeds niet zoals het zou moeten. Op het einde hebben we het vermogen nog terug moeten schroeven, maar we hebben gelukkig de finish gehaald."

Verstappen kijkt reikhalzend uit naar volgende Grand Prix over twee weken in Spanje. Vorig jaar boekte de Nederlander in Barcelona zijn eerste en vooralsnog enige overwinning GP-overwinning uit zijn carrière.

De wagen van Verstappen krijgt voor die race een compleet vernieuwd chassis. "Natuurlijk is dat mooi", beaamde Verstappen. "Maar de andere ploegen zitten ook niet stil."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!