Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen start als zevende in Sochi, Vettel pakt langverwachte pole

Verstappen start als zevende in Sochi, Vettel pakt langverwachte pole

Cheer!

SOCHI - Max Verstappen heeft zaterdag bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland een tegenvallende zevende tijd neergezet. Sebastian Vettel van Ferrari pakte voor het eerst in lange tijd pole position.

Deel dit artikel op social media

Verstappen kwam namens Red Bull Racing tot 1.35,161. Daarmee moest hij naast Vettel ook Kimi Raikkonen (Ferrari), Valtteri Bottas, Lewis Hamilton (beiden Mercedes), teamgenoot Daniel Ricciardo en Felipe Massa (Williams) voor laten.

Eerder zaterdag had Verstappen in de derde en laatste vrije training nog de vijfde tijd geklokt achter Ferrari en Mercedes, maar in de kwalificatie ging het minder. Hij gaf uiteindelijk bijna twee seconden toe op Vettel, die 1.33,194 klokte.

De 29-jarige Duitser pakte dertig races geleden voor het laatst pole position. In 2015 ging hij als eerste van start bij de Grand Prix van Singapore.

De verrassende tweede plaats van Raikkonen, die tot dusver een tegenvallend seizoen kent, betekent dat Ferrari voor het eerst sinds de Grand Prix van Frankrijk in 2008 de voorste startrij bezet.

Spannend

In de spannende kwalificatie zat het er na de eerste sessie al op voor de gecrashte Jolyon Palmer (Renault), Stoffel Vandoorne (McLaren), Pascal Wehrlein, Marcus Ericsson (beiden Sauber) en Romain Grosjean (Haas).

Carlos Sainz (Toro Rosso), Lance Stroll (Williams), thuisrijder Daniil Kvyat (Toro Rosso), Kevin Magnussen (Haas) en Fernando Alonso (McLaren) waren de vijf coureurs die Q2 niet overleefden.

Slotfase

In de slotfase van Q3 dook Vettel dankzij een sterke ronde net onder de tijd van teamgenoot Raikkonen. Mercedes-rijder Bottas bleef voor de tweede keer op rij zijn collega Hamilton voor in de kwalificatie.

De Grand Prix van Rusland begint zondagmiddag om 14.00 uur. Vorig jaar ging de winst naar de uiteindelijke wereldkampioen Nico Rosberg van Mercedes. Verstappen haalde toen in zijn laatste race als Toro Rosso-rijder de finish niet.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!