Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Silfhout raakt dressuurpaard Arlando kwijt

Van Silfhout raakt dressuurpaard Arlando kwijt

Cheer!

ERMELO - Dressuurruiter Diederik van Silfhout moet op zoek naar een nieuw paard. Hippische sportbond KNHS meldt maandag dat de dressuurhengst Arlando is verkocht aan de Deense amazone Anna Zibrandtsen.

Deel dit artikel op social media

Met Van Silfhout als berijder maakte Arlando sinds maart 2014 deel uit van het olympische dressuurkader. Bij de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 behoorde de combinatie tot de Nederlandse equipe die net naast een medaille greep.

Individueel eindigde Van Silfhout met Arlando bij zijn olympische debuut als elfde. In 2014 maakte de combinatie deel uit van het team dat brons pakte bij de Wereldruiterspelen in Caen. Een jaar later volgde teamgoud op de EK in Aken.

"De verkoop is in goed overleg gegaan met de eigenaren van Arlando, Aat Both en Siem Kat", vertelde Van Silfhout.

"Het is natuurlijk geen gemakkelijk besluit. Arlando is een fantastisch paard en we zitten als combinatie aan de top van ons kunnen. Veel beter kan het niet meer worden. Daarom heb ik toch de knoop doorgehakt en is het een goed moment om Arlando te verkopen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Diederik aan!