Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Gerwen laat punt liggen in 'makkie'

Van Gerwen laat punt liggen in 'makkie'

Cheer!

BIRMINGHAM - Michael van Gerwen had donderdagavond statistisch gezien een makkie in de Premier League Darts, maar daar bleek in de praktijk niets van. Dave Chisnall, die pas twee van zijn 23 duels met de Nederlander niet verloor, bleek in Birmingham in een prima vorm en had zelfs kunnen winnen. Uiteindelijk werd het: 6-6.

Deel dit artikel op social media

Van Gerwen leek in de eerste leg al direct op weg naar een break, maar miste dubbel zestien en zag de Engelsman op 1-0 komen. Ook in de volgende vier legs werden geen breaks gemaakt, waarna het verrassend genoeg Chisnall die als eerste toesloeg: 4-2. 

In leg zeven kreeg Mighty Mike vervolgens twee kansen om terug te breken, maar weer lieten zijn dubbels hem in de steek. Met opmerkelijk veel moeite (vier gemiste dubbels) kwam de nummer één van de wereld én de Premier League terug tot 5-3. Op 6-4 kreeg Chizzy drie pijlen voor dubbel achttien, maar de drie pijlen belandden er net boven. Van Gerwen sloeg toe en wist nog een punt in de wacht te slepen.

Van Gerwen komt later vanavond nog in actie tegen Adrian Lewis. Die verloor de eerste partij van de avond met 7-4 van James Wade.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!