Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Breggen voor derde keer op rij snelste in Waalse Pijl

Van der Breggen voor derde keer op rij snelste in Waalse Pijl

Cheer!

Anna van der Breggen heeft woensdag voor de derde keer op rij de Waalse Pijl gewonnen. De Nederlandse kwam na 120 kilometer solo over de meet op de Muur van Huy.

Deel dit artikel op social media

De Britse Elizabeth Deignan, ploeggenoot van Van der Breggen bij Boels-Dolmans, werd tweede en de Poolse Katarzyna Niewiadoma derde. Het podium zag er daarmee precies hetzelfde uit als zondag bij de Amstel Gold Race, waar de vrouwen voor het eerst sinds 2003 weer van start gingen.

Annemiek van Vleuten, die rijdt voor het Australische Orica-Scott, was woensdag op de vierde plaats de tweede Nederlandse.

Bij de mannen ging de zege later op woensdag voor de vierde keer op rij naar de Spanjaard Alejandro Valverde.

Demarrage

De koers bij de vrouwen werd lange tijd gekleurd door een kopgroep van vier rensters. Vijftig kilometer voor de meet ging – onder leiding van Boels-Dolmans, Sunweb en Wiggle High5 - het tempo omhoog in het peloton, waardoor de voorsprong van het viertal terugliep.

Bij de eerste beklimming van de Muur van Huy was alles weer bij elkaar, waarna de Deense Marie Vilmann en de Oekraïense Tatiana Riabchenko wegreden. Niet veel later gingen ook Deignan en Van der Breggen en zij passeerden de Oekraïense en de Deense.

Vlak voor de laatste beklimming van de Muur van Huy plaatste Van der Breggen een succesvolle demarrage. Net als bij de Amstel Gold Race kwam ze solo over de finish.

Luik-Bastenaken-Luik

Zondag gaat de 27-jarige Van den Breggen bij Luik-Bastenaken-Luik voor haar derde zege in een week. "Het zou heel mooi zijn als dat lukt. Luik-Bastenaken-Luik is een prachtige wedstrijd, een van de zwaarste van allemaal", zei Van der Breggen na haar zege in de Waalse Pijl tegenover de NOS.

De 27-jarige Overijsselse dankte haar ploeggenoten van Boels-Dolmans voor de zege. "Daarom zou ik het niet erg vinden als zondag een ploeggenoot wint en dat ik een keer de helper ben. Al win ik natuurlijk zelf het liefste."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anna aan!