Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Turners op jacht naar finaleplaatsen bij EK

Turners op jacht naar finaleplaatsen bij EK

Cheer!

De Nederlandse turners komen woensdag bij de Europese kampioenschappen in het Roemeense Cluj in actie in de kwalificaties.

Deel dit artikel op social media

Volgens bondscoach Bram van Bokhoven hebben zijn zes turners allen kans op een finaleplaats. Voor de allroundfinale plaatsen zich de beste 24 meerkampers, per toestel liggen er acht tickets voor de strijd om de medailles klaar. In de middaguren zijn Casimir Schmidt en Michel Bletterman vanaf 13.00 uur (Nederlandse tijd) het eerst aan de beurt. Beiden turnen een meerkamp.

In de derde en laatste startgroep (17.00 - 19.40 uur) gaat ook Bart Deurloo voor een volledige meerkamp. Anthony van Assche komt uit op ringen en brug, Bram Verhofstadt op vloer en sprong terwijl Boudewijn de Vries is gekozen voor voltige en rek. "We hebben een zinvolle testronde gehad. We zijn klaar voor de kwalificaties'', zei Van Bokhoven eerder deze week na de podiumtraining.

De vrouwen beginnen donderdag aan hun toernooi met onder andere olympisch kampioene Sanne Wevers.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!