Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

TT Assen - Gecrashte Van der Mark zorgt voor anti-climax

TT Assen - Gecrashte Van der Mark zorgt voor anti-climax

Cheer!

ASSEN - Uit frustratie schopte motorcoureur Michael van der Mark op het TT Circuit Assen tegen de vangrail die vlak bij de plek stond waar de Nederlandse favoriet tot ontzetting van zichzelf en de tienduizenden toeschouwers onderuit ging. De eerste van de twee races voor het WK Superbike eindigde voor de 24-jarige Yamaha-rijder derhalve in een grote deceptie. Hem werd zelfs de twijfelachtige eer toegeschreven de eerste uitvaller te zijn in een wedstrijd die op het eind ook een anti-climax kreeg.

Deel dit artikel op social media

Bij de start vanaf P8 werd hij gehinderd door zijn teamgenoot Alex Lowes, waardoor Van der Mark buiten de baan werd gedrukt en in de Haarbocht vele plekken verloor. Na de eerste doorkomst lag de Nederlander zestiende. Terugvechtend verloor ‘Magic Michael’ in de derde ronde en op P14 liggend onverhoeds zijn voorwiel en schoof in de Strubben over het asfalt. Weg was zijn droom om voor eigen publiek naar het podium te rijden. Het drama voor zijn Pata Yamaha Official Superbike Team werd nog versterkt doordat Lowes halverwege de race ook crashte. Hij was zijn derde schuiver van het weekeinde.

Jonathan Rea

Eindigde de race voor de fans van Van der Mark in een anti-climax, gold dat zeker ook voor de strijd om de overwinning. Rondenlang streden WK-leider Jonathan Rea en zijn belager Chaz Davies om de leiding totdat bij het ingaan van de 21ste en laatste ronde de Ducati van Davies de geest gaf. Rea voerde zijn Kawasaki daarna gemakkelijk en eenzaam naar de finish om er zijn 44stesuperbikezege te vieren. Hij versterkte bovendien zijn leiding in het kampioenschap.

Vanwege het incident tussen Rea en Davies in de kwalificatie, waarbij Davies zijn rivaal betichtte van hinderen in zijn snelle ronde, moest Rea zijn pole afstaan en werd hij naar de vierde startplaats verwezen. Het maakte de ongenaakbaar Noord-Ier geen sier uit. Hij bleef teamgenoot Tom Sykes 4,5 seconden voor en Ducati-coureur Marco Melandri (derde) zelfs 17 seconden. Het was zijn tiende overwinning op het TT-circuit af.

Uitslag race 1:

1. Rea (GBr) Kawasaki, 2. Sykes (GBr) Kawasaki, 3. Melandri (Ita) Ducati, 4. Forés (Spa) Ducati, 5. Savadori (Ita) Aprilia, 6. Bradl (Dui) Honda, 7. Ramos (Spa) Kawasaki, 8. Mercado (Arg) Aprilia, 9. Laverty (Ier) Aprilia, 10.  Camier (GBr) MV Agusta, 14. Hayden (VSt) Honda.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!