Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tien Paralympiërs naar WK zwemmen in Mexico

Tien Paralympiërs naar WK zwemmen in Mexico

Paralympisch

Cheer!

EINDHOVEN - Nederland neemt van 30 september tot en met 6 oktober met tien Paralympiërs deel aan het WK zwemmen in Mexico. Het WK wordt gehouden in het Olympisch zwembad van de Spelen van 1968. Tijdens de Spelen in Rio, waren de Nederlandse zwemmers met in totaal 23 medailles bijzonder succesvol.  

Deel dit artikel op social media

Het compacte, tienkoppige team zal in Mexico-Stad op 2300 meter boven zeeniveau gaan strijden om de medailles. De laatste voorbereiding wordt afgewerkt in Flagstaff (Verenigde Staten), dat op dezelfde hoogte ligt. 

Sander Nijhuis, bondscoach van het team: "We gaan naar Mexico met een ijzersterk team, met volop medaillekansen. In de Paralympische zwemwereld is het eerste WK na de Spelen altijd onvoorspelbaar. Welke zwemmers gaan door? Welke zijn gestopt? Ons team gaat een gedegen voorbereiding doen. De veelal jongere zwemmers die zich niet gekwalificeerd hebben voor dit WK, gaan nog een wedstrijd doen in juli in Berlijn en in september starten met de voorbereiding op het EK van 2018 in Dublin.’

De selectie bestaat uit:

- Marc Evers
- Duncan van Haaren
- Michael Schoenmaker
- Thijs van Hofweegen
- Bas Takken
- Liesette Bruinsma
- Cleo Keijzer
- Lisa Kruger
- Lisette Teunissen
- Chantalle Zijderveld

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marc, Michael, Thijs, Bas, Liesette, Lisa, Lisette, Chantalle, Cléo en Duncan aan!