Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sterk optreden Van der Mark

Sterk optreden Van der Mark

Cheer!

Met tweemaal een vijfde plaats in de Spaanse ronde van het WK Superbike heeft Yamaha-coureur Michael van der Mark een optimaal resultaat geboekt in de wetenschap dat de Rotterdammer voorlopig genoegen moet nemen met de positie van ‘best of the rest’.

Deel dit artikel op social media

Net als Max Verstappen in de Formule 1 die met zijn Red Bull-bolide op achterstand ligt bij die van Mercedes en Ferrari, beseft ook Van der Mark dat zijn Pata Yamaha Official World Superbike Team nog veel progressie moet boeken. Om met het Kawasaki Racing Team en Aruba.it Racing Ducati voor het podium te strijden zit er op pure snelheid nog niet in.

‘Magic Michael’ maakte na zijn overstap van Honda naar Yamaha  op teambaas Paul Denning toch grote indruk door zijn foutloze races. Dat hij steeds meer gewend raakt aan de voor hem nieuwe YZF-R1 is een opsteker voor zijn ‘thuiswedstrijd’ op 28-30 april. Op het TT Circuit Assen heeft de eerstvolgende superbikeronde plaats.

In Assen komt tweevoudig wereldkampioen Jonathan Rea met een forse voorsprong in de titelstrijd naar de ‘Kathedraal’ waar hij uit de tijd dat hij voor het Nederlandse Honda Ten Kate Team uitkwam, kind aan huis was. In de tweede race op Motorland Aragon moest de Kawasaki-coureur uit Noord-Ierland evenwel de eer laten aan de Britse Ducati-rijder Chaz Davies. Na een zinderend duel aan de kop kwam Davies die in race 1 was gecrasht, het beste uit de voorlaatste bocht. Hij stevende op zijn 21ste WK-zege af, waarmee hij het aantal overwinningen van de legendarische Max Biaggi evenaarde.

Voor Van der Marks teamgenoot Alex Lowes viel er ditmaal weinig eer te behalen. Door zijn vierde plaats in race 1 mocht hij in race 2 van pole vertrekken, met naast hem de Nederlander. De omgekeerde startvolgorde bleek voor Rea en Davies geen handicap te vormen om al snel de ‘front row’ in te halen. Doordat Lowes een keer wijd ging en buiten de baan zelfs even stopte, verloor hij posities waarvan onder anderen Van der Mark profiteerde. Lowes eindigde als dertiende.

De finish werd niet gepasseerd door Nicky Hayden van het Red Bull Honda Team, dat door het Nederlandse Ten Kate Racing wordt gerund. Teamgenoot Stefan Bradl passeerde als twaalfde de zwart-wit geblokte vlag. Beide ex-MotoGP-coureurs demonstreerden dat uit de nieuwe Honda Fireblade-machine nog lang niet het uiterste kan worden gehaald. Het team heeft nu bij terugkeer in Europa de gelegenheid om verder te testen.

WK Superbike. Motorland Aragon (Spa). Race 2: 1. Davies (GBr) Ducati Panigale R, 2. Rea (GBr) Kawasaki ZX-10R op 0,480, 3. Melandri (Ita) Ducati 2,479, 4. Sykes (GBr) Kawasaki, 5. Van der Mark (Ned) Yamaha YZF-R1 13,336, 5. Forés (Spa) Ducati 16,951, 7. Torres (Spa) BMW S1000RR 18,638, 8. Mercado (Arg) Aprilia RSV RF 18,700, 9. Laverty (Ier) Aprilia 21,290, 10. Camier (GBr) MV Agusta 1000F4 22,246.

WK-stand na 6 races:
1. Rea 145 punten,
2. Davies 95,
3. Sykes 91,
4. Melandri 81,
5. Lowes (GBr) Yamaha 65,
6. Van der Mark 49,
7. Torres 48,
8. Forés 44.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!