Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Springruiter Van der Vleuten kiest voor nieuw paard richting Spelen 2020

Springruiter Van der Vleuten kiest voor nieuw paard richting Spelen 2020

Cheer!

DEN BOSCH - Springruiter Maikel van der Vleuten gaat met een nieuw paard toewerken naar de Olympische Spelen van 2020. De 29-jarige Brabander heeft besloten zijn toppaard Verdi na een succesvolle carrière van ruim tien jaar rust te geven.

Deel dit artikel op social media

De 15-jarige hengst zal alleen nog selectief worden ingezet op bepaalde concoursen, maar niet meer namens Oranje in internationale evenementen.

Van der Vleuten en zijn bruine hengst, voluit VDL Groep Verdi TN NOP, vormden jarenlang een sterke combinatie.

Ze waren onderdeel van de Nederlandse ploeg die bij de Olympische Spelen van 2012 in Londen zilver veroverde. Daarna volgde goud bij de Wereldruiterspelen van 2014 in Caen en de EK van een jaar later in Aken.

Bij de Spelen van vorig jaar in Rio de Janeiro grepen Van der Vleuten en Verdi naast de medailles, zowel in teamverband als individueel. De combinatie eindigde onlangs bij de wereldbekerfinale in Omaha als negende.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maikel aan!