Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Selectie Oranje volleyballers bekendgemaakt

Selectie Oranje volleyballers bekendgemaakt

Cheer!

Bondscoach Gido Vermeulen van het Nederlands mannenteam heeft vandaag zijn longlist voor de eerste toernooien van het internationale seizoen bekendgemaakt. Op deze longlist staan 22 spelers die kunnen worden ingezet voor het WK-kwalificatietoernooi en de World League. Sinds dinsdag is Oranje weer in training met de reeds beschikbare internationals.

Deel dit artikel op social media

Programma

Oranje heeft deze zomer drie belangrijke doelen: het WK-kwalificatietoernooi in eigen land, de World League (drie poulewedstrijden in Den Haag) en het Europees Kampioenschap in volleybalwalhalla Polen.

WK-kwalificatietoernooi

In 2002 nam het Nederlands herenteam voor het laatst deel aan de eindronde van het WK Volleybal. Na drie edities te hebben gemist wil Oranje er in 2018 in Italië en Bulgarije per se weer bij zijn. De equipe van bondscoach Gido Vermeulen krijgt van 23 t/m 28 mei een unieke kans om zich in eigen huis te plaatsen voor het WK. Het WK-kwalificatietoernooi wordt gespeeld in Koog aan de Zaan (eerste drie wedstrijden) en Apeldoorn (laatste twee wedstrijden).

Nederland heeft de organisatie van het WK-kwalificatietoernooi toegewezen gekregen en beschikt dus over het thuisvoordeel. Bovendien mag worden gesteld dat Oranje gunstig heeft geloot. De equipe van Vermeulen is het hoogst geklasseerde land in poule B.

Poule B (tussen haakjes positie op Europese ranglijst)

- Nederland (10)
- Slowakije (12)
- Griekenland (18)
- Oostenrijk (25)
- Luxemburg (31)
- Moldavië (34)

Het WK-kwalificatietoernooi wordt gespeeld volgens het single round robin systeem, hetgeen betekent dat ieder land een keer tegen elkaar speelt. De poulewinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Italië en Bulgarije. De nummer twee plaatst zich voor de derde en laatste kwalificatieronde, die in augustus 2017 wordt gespeeld.

World League

In de World League komt Nederland uit in groep 2, waarin het speelt tegen Egypte (2x), China, Turkije, Portugal, Tsjechië (2x), Zuid-Korea en Slowakije. In totaal bestaat groep 2 uit 12 landen. Oranje moet in de top 3 eindigen om de Final Four in Australië te bereiken. Via deze Final Four kan promotie naar groep 1 worden afgedwongen.

Het derde en laatste pouleweekend wordt gespeeld op de gloednieuwe Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Het World League weekend in Den Haag wordt gecombineerd met de World Tour Beachvolleybal. Lees alles over dit unieke combi-evenement hier.

Europees Kampioenschap

De Nederlandse volleyballers treffen op het Europees Kampioenschap in volleybalwalhalla Polen (23 augustus t/m 3 september) titelverdediger Frankrijk, België en Turkije. De equipe van bondscoach Gido Vermeulen speelt zijn poulewedstrijden in Katowice.

De poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinale. De nummers twee en drie spelen een play-off ronde.

Selectie

Op de longlist van Vermeulen staan acht spelers uit de Nederlandse competitie. Vier spelers op de lijst hebben nog geen interlands op hun naam staan: Wessel Blom, Stijn Held, Stijn van Schie en Ramon Martinez Gion.

Ewoud Gommans en Floris van Rekom zijn vanwege blessures niet beschikbaar. Zij maken later in de zomer wel weer kans om aan te sluiten. Maarten van Garderen maakte in februari bekend te gaan beachvolleyballen met Christiaan Varenhorst.

Lijst van 22:

Daan van Haarlem
Wessel Keemink
Dirk Sparidans
Thijs ter Horst
Auke van de Kamp
Jasper Diefenbach
Gijs Jorna
Fabian Plak
Wessel Blom
Jeroen Rauwerdink
Robin Overbeeke
Kay van Dijk
Niels de Vries
Nimir Abdelaziz
Thomas Koelewijn
Wouter ter Maat
Michaël Parkinson
Robbert Andringa
Just Dronkers
Stijn Held
Stijn van Schie
Ramon Martinez Gion

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!