Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Profcontract voor honkbal-international De Blok

Profcontract voor honkbal-international De Blok

Cheer!

AMSTERDAM - Honkbal-international Tom de Blok van L&D Amsterdam Pirates vertrekt komend weekeinde naar de Verenigde Staten om te beginnen aan een prof-avontuur.

Deel dit artikel op social media

De 20-jarige werper nam onlangs met het Nederlands Koninkrijksteam deel aan de successvolle World Baseball Classic. Op dit prestigieuze mondiale evenement bereikte Oranje voor de tweede keer op rij de halve finale en eindigde op de vierde plaats.

De Blok kwam tijdens de Classic tweemaal in actie, gaf daarin zijn visitekaartje af en wekte belangstelling bij profscouts. Dat resulteerde in een vierjarige overeenkomst met profclub Detroit Tigers.

Volgende week begint hij het seizoen in één van de lagere (opleidings)afdelingen van deze Major League-organisatie. De Blok stond eerder al in de belangstelling van andere profclubs, ook uit Japan, en verbleef al een keer kort in Amerika.

Vorig seizoen gooide De Blok in 26 wedstrijden voor Amsterdam Pirates, met wie hij de European Champions Cup won en de Holland Series, de finale om het landskampioenschap, bereikte.

De Blok is de tweede Nederlandse speler die binnen een maand een profcontract tekende. Begin maart werd jeugd-international Oliver van der Wijst Severino gecontracteerd door Houston Astros. Van der Wijst doorliep net als De Blok zijn jeugdopleiding bij Pirates en speelde vorig seizoen in de hoofdklasse voor Kinheim. Dit jaar zou hij aanvankelijk uitkomen voor Hoofddorp Pioniers.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!