Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Poels door knieblessure niet in Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik

Poels door knieblessure niet in Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik

Cheer!

VALKENBURG - Wout Poels komt door een knieblessure niet in actie tijdens de heuvelklassiekers. Daardoor kan de Limburger zijn titel in Luik-Bastenaken-Luik niet verdedigen.

Deel dit artikel op social media

Begin maart meldde Poels dat hij zich met "een lichte knieblessure" afmeldde voor Parijs-Nice. Later moest hij ook de Ronde van Catalonië aan zich voorbij laten gaan. Poels liep zijn blessure medio februari op tijdens de Ruta del Sol.

De kwetsuur blijkt ernstiger dan aanvankelijk gedacht. Poels is inmiddels volop in training, maar nog niet fit genoeg om deze maand van start te gaan in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, zo meldt de renner van Team Sky op zijn website.

De 29-jarige Poels boekte vorig jaar het grootste succes in zijn carrière door Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam te schrijven. Hij versloeg zijn medevluchters Michael Albasini, Rui Costa en Samuel Sanchez in de eindsprint.

In de Waalse Pijl eindigde Poels vorig jaar net naast het podium door als vierde te finishen. In de Amstel Gold Race werd hij slechts 41e.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Wout aan!