Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Noord-Koreanen welkom op Winterspelen in Zuid-Korea

Noord-Koreanen welkom op Winterspelen in Zuid-Korea

EK en WK

Cheer!

PYEONGCHANG - Noord-Korea is welkom op de Olympische Spelen van 2018 in de Zuid-Koreaanse stad Pyeongchang, ondanks de toegenomen spanningen tussen beide landen door kernproeven van Noord-Korea. De regering van Zuid-Korea heeft dat maandag laten weten.

Deel dit artikel op social media

Beide landen zijn technisch gesproken nog altijd in oorlog met elkaar en Noord-Koreanen hebben toestemming nodig van de Zuid-Koreaanse regering om naar het land te komen. Voor de komende Winterspelen is dat geen probleem, zei een woordvoerder. "Er zijn geen sancties van kracht die verhinderen dat Noord-Koreaanse atleten kunnen meedoen aan sportevenementen in Zuid-Korea.''

Op dit moment is een ijshockeyteam uit Noord-Korea zelfs in het buurland voor een internationaal toernooi. Het Zuid-Koreaanse vrouwenvoetbalteam speelt vrijdag in Noord-Korea een kwalificatiewedstrijd voor de Azië Cup. Noord-Korea is van plan mee te doen aan de Spelen in Pyeongchang.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!