Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nicholas Heiner goed van start in Hyères

Nicholas Heiner goed van start in Hyères

Cheer!

HYÈRES - Op dag 1 van de Sailing World Cup Hyères zijn de Team Delta Lloyd-zeilers gestart in Frankrijk. Met 8 tot 11 knopen en een redelijk stabiele wind beten Nicholas Heiner (Finn) en windsurfer Kiran Badloe (RS:X) het spits af. Heiner begon goed met een overall tweede plaats. Badloe pakte voorlopig de achtste plek.

De 470-dames Afrodite Zegers en Anneloes van Veen positioneren zich na twee sterke races op de 5e plaats. In de Laser Radial verschijnen Marit Bouwmeester, Maxime Jonker en Daphne van der Vaart aan de start. In de Laser Radial-klasse heeft Bouwmeester de tweede race verlaten en staat Maxime Jonker 14e en Daphne van der Vaart 17e.

De eerste twee races van Sailing World Cup Hyères verlopen goed voor Heiner. De eerste race komt Heiner als vierde over de finish en in race twee wordt hij vijfde, goed voor een 2e plek in het klassement na dag 1.

Heiner over zijn eerste dag: ‘Ik moest er nog een beetje inkomen vandaag en startte niet helemaal lekker. Gelukkig heb ik de knop om kunnen zetten, waardoor ik een constructieve eerste wedstrijd heb kunnen racen. De tweede wedstrijd werd een slimme comeback race: ik had een hele goede start, maar het weer werd wat instabieler. Hierdoor zakte ik verder naar achteren, maar ik heb mezelf slim naar voren kunnen zeilen.’

Morgen lijkt het harder te gaan waaien. Heiner komt hiermee, als een van de lichtere zeilers in zijn klasse, voor een mooie uitdaging te staan. ‘Ik zal dus nog meer gefocust en nog slimmer moeten gaan varen’, aldus Heiner

Laser Radial
In Laser Radial verschijnen Marit Bouwmeester, Maxime Jonker en Daphne van der Vaart alledrie aan de start.  Bouwmeester vaart de eerste race naar een tweede plek, maar besluit haar tweede race niet uit te varen. Coach Roelof Bouwmeester: ‘We zijn fysiek nog niet waar we willen zijn en verkiezen daarom een rustige opbouw in dit lange seizoen’. Maxime Jonker vaart naar een overall 14e plek, door de eerste race 20e te finishen en de tweede race 13e. Daphne van der Vaart begint morgen aan haar tweede dag op een 17e plaats in het klassement.

A-team 470 gaat dag twee in op plaats 5 overall
De 470-dames Afrodite Zegers en Anneloes van Veen varen een sterke eerste dag. In de eerste race komen de dames als 8e over de finish, maar door de tweede race als 4e te eindigen pakken ze een overall 5e plaats in de ranking.

Kiran Badloe in RS:X op 7e plaats
Badloe finisht zijn eerste race als 8e, race twee als 18e, en race drie als 7e. Een 8e plek overall na 1 dag voor de windsurfer uit Lelystad.

Met, na vandaag, nog 8 qualifying races te gaan in de Finn, Laser Radial en dames 470-klasse en nog 9 qualifying races bij de RS:X kan het nog alle kanten op!

Sailing World Cup Hyères
De World Cup Hyères is de tweede reeks wedstrijden in een serie van drie, waarbij de beste zeilers ter wereld het tegen elkaar opnemen. Na de eerste wedstrijden van januari in Miami (USA) is het nu tijd voor Hyères (Frankrijk). De afsluitende finale zal van 4 t/m 11 juni 2017 gevaren worden in Santander (Spanje).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nicholas, Kiran, Afrodite, Anneloes en Marit aan!