Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Negen Nederlanders in Ronde van Romandië

Negen Nederlanders in Ronde van Romandië

Cheer!

MONTREUX - De Ronde van Romandië gaat dinsdag van start met een proloog van 4,8 kilometer in Aigle. Negen Nederlanders verschijnen aan het vertrek in Franstalig Zwitserland.

Deel dit artikel op social media

Robert Gesink leidt de troepen van LottoNL-Jumbo. Ook Koen Bouwman en Antwan Tolhoek zijn geselecteerd. Laatstgenoemde kent goede herinneringen aan Zwitserland. Vorig jaar won hij in de Tour de Suisse het bergklassement. 

Namens Sunweb staan Tom Stamsnijder, Wilco Kelderman en Laurens ten Dam op de startlijst. Moreno Hofland (Lotto Soudal), Wouter Wippert (Cannondale-Drapac) en Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) maken het negental landgenoten vol.

Wout Poels zou in Romandië zijn rentree maken, maar de knieblessure van de Limburger van Sky is nog niet verholpen.

De Tour de Romandie eindigt zondag ook met race een tegen de klok. In Lausanne staat een tijdrit van 18,3 kilometer op het programma. In de overige vier etappes moet er flink worden geklommen. Drie keer wordt er bergop gefinisht.

Chris Froome (Sky) won de koers in 2013 en 2014 en is opnieuw een van de favorieten voor de eindzege. Ook Tejay van Garderen, Richie Porte (beiden BMC), Bob Jungels (Quick-Step Floors), Simon Yates (Orica-Scott), Warren Barguil (Sunweb), Rigobert Uran (Cannondale-Drapac) en Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) gaan voor een topklassering.

Nairo Quintana, de winnaar van vorig jaar, is niet van de partij. De Colombiaan van Movistar rijdt in aanloop naar de Giro d'Italia, die start op 5 mei, alleen nog de Vuelta Asturias Julio Alvarez Mendo, een driedaagse Spaanse etappekoers in Asturië.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robert, Laurens en Wilco aan!