Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederland blijft in wereldgroep Fed Cup na zege op Slowakije

Nederland blijft in wereldgroep Fed Cup na zege op Slowakije

Cheer!

Nederland heeft handhaving afgedwongen in de wereldgroep van de Fed Cup. De formatie van coach Paul Haarhuis besliste zondag in Bratislava de play-offs tegen Slowakije: 3-1.

Deel dit artikel op social media

Kiki Bertens had Nederland zondag al op een 2-1 voorsprong gezet met een zege op Jana Cepelova: 6-3 en 6-3. Richel Hogenkamp besliste de strijd met Slowakije even later door Kristina Kucova te verslaan: 7-5 en 6-4.

Na de openingsdag op de indoor gravelbaan in Slowakije hielden beide landen elkaar nog in evenwicht. Hogenkamp verloor zaterdag haar wedstrijd van Cepelova, terwijl Bertens te sterk was voor Rebecca Sramkova. 

Door de zeges van Bertens en Hogenkamp is een vijfde partij niet meer nodig om een beslissing te brengen. In dat geval hadden Cindy Burger en Arantxa Rus gedubbeld tegen Kucova en Cepelova.

Slowakije, dat door de nederlaag promotie naar de wereldgroep misliep, moest het tegen Nederland doen zonder Dominika Cibulkova. De nummer vier van de wereld kampt met een armblessure.

Bertens

De wedstrijd tussen Bertens en Cepelova, de nummer 99 van de wereldranglijst, ging zes games lang gelijk op. Op 3-3 plaatste de Nederlandse kopvrouw een break, waarmee ze de eerste set naar haar hand zette.

Met een tweede break op 5-3 nam ze definitief de leiding in de partij. Bertens, de nummer twintig van de wereld, zette haar sterke partij in de tweede set voort door bij een 2-1 voorsprong voor de derde keer de servicegame van Cepelova te winnen. 

Bij 3-1 kreeg de sterk serverende Bertens haar eerste breakpoint tegen. Die sloeg ze weg, maar nog in diezelfde game wist Cepelova haar tweede kans wel te benutten. Bertens knokte zich echter al snel terug, brak haar Slowaakse opponente op 4-3 en serveerde de wedstrijd overtuigend uit.

Hogenkamp

Niet veel later was het de beurt aan Hogenkamp, die ijzersterk leek te beginnen tegen Kucova, de nummer 85 van de wereld. De nummer 136 van de wereld brak haar opponent al in de eerste game, maar verloor even later ook haar eigen servicegame. 

Het ging daarna weer lang gelijkop, maar Hogenkamp knokte zich sterk terug met een break love op 3-3. Hoewel ze haar voorsprong al snel weer weggaf, trok de Nederlandse toch aan het langste eind in de eerste set met haar derde break: 7-5.

Kucova leek zich in de tweede set terug in de wedstrijd te spelen door de servicegame van Hogenkamp te winnen, maar de Slowaakse kon totaal niet leunen op haar eigen service. Hogenkamp herstelde zich namelijk razendsnel met twee breaks love.

Kucova wist op 3-5 nog twee matchpoints weg te werken, maar de Slowaakse moest even later alsnog haar meerdere erkennen in Hogenkamp, die de tweede set met 6-4 won.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Richel, Arantxa, Kiki en Cindy aan!