Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nauta maakt overstap naar schaatsploeg Lotto-Jumbo

Nauta maakt overstap naar schaatsploeg Lotto-Jumbo

Cheer!

HEERENVEEN - Lotto-Jumbo heeft Yvonne Nauta gestrikt. De schaatsster tekende een contract voor een seizoen bij het team van coach Jac Orie. Dat bracht de ploeg vrijdag naar buiten in een persbericht.

Deel dit artikel op social media

Nauta eindigde op het EK allround dit seizoen op de vierde plaats en veroverde het zilver op het NK allround. De 26-jarige Friezin komt over van het Gewest Fryslan.

"Yvonne heeft vanuit het gewest hele mooie prestaties geleverd, waardoor ze bij ons in beeld is gekomen", zegt Orie in de persverklaring. "We hopen uiteraard dat ze bij ons deze lijn kan doortrekken. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij het komende jaar nog een extra stap kan maken."

Nauta is verheugd met de kans bij de Nederlandse schaatsploeg van Sven Kramer en Kjeld Nuis. "Ik heb veel in mijzelf geïnvesteerd en ben daarom heel blij dat ik nu de kans krijg om in het olympisch seizoen bij het beste team te kunnen schaatsen", aldus Nauta.

"Met de kennis en ervaring van Jac en de begeleiding ben ik ervan overtuigd dat ik het maximale uit mezelf kan halen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!