Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nageeye maakt indruk in Rotterdam

Nageeye maakt indruk in Rotterdam

Cheer!

ROTTERDAM - De sportman in Abdi Nageeye zegt hem nooit tevreden te zijn. Toch kon de in Somalië geboren atleet leven met zijn tijd van 2.09.34, waarmee hij als negende eindigde in de Rotterdam Marathon. "Ik ben nog jong. Dit is pas het begin.''

Deel dit artikel op social media

Nageeye (28) voldeed met een tijd onder de 2.10 aan de door hem vooraf gestelde doelstelling. Vanwege de warmte zat een aanval op het zeven jaar oude Nederlands record van Kamiel Maase (2.08.21) er niet in. ,,Dat plan zette ik al snel uit mijn hoofd. Wil je zo'n tijd lopen, dan moet je betere omstandigheden hebben en ook nog eens snelle jongens om je heen hebben. Dat zat er vandaag niet in.''

Dat hij in Rotterdam de derde Nederlander ooit op de klassiek afstand was (naast Maase was ook Gerard Nijboer in 2.09.01 in het verleden sneller) stemde hem 'supertevreden'. ,,Ik ben jong, ik ben goed bezig. Als atleet wil je nu eenmaal altijd progressie maken.'' Nageeye schrapte en passant Marti ten Kate uit de boeken als snelste Nederlander in Rotterdam. In 1989 kwam de besnorde Ten Kate tot 2.10.04. ,,Dit laat zien dat ik in de toekomst nog mooie dingen kan laten zien.''

Ook Michel Butter, die op de Coolsingel de klok bij 2.10.59 zag stoppen, was een tevreden man. ,,Ik had een tijd van 2.10 uit mijn hoofd, maar bij 35 kilometer wist ik al dat dat er niet in zat. Op dat punt kreeg ik zere benen en werd het een kwestie van knokken. onder deze omstandigheden ben ik al blij dat ik er een tijd onder de 2.11 uit heb geperst.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Abdi aan!