Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nageeye gaat nu voor Nederlands record Maase

Nageeye gaat nu voor Nederlands record Maase

Cheer!

ROTTERDAM - Abdi Nageeye is uit op het Nederlands record op de marathon.

Deel dit artikel op social media

"Het spreekt voor zich dat ik de beste Nederlander wil zijn. Dan kun je trots terugkijken op je carrière'', zei de 28-jarige hardloper, die zondag in Rotterdam finishte in 2.09.34.

Dat was niet alleen een dik persoonlijk record, hij verdreef ook Marti ten Kate uit de boeken als snelste Nederlandse atleet in de klassieker door de Maasstad (2.10.04 in 1989).

Nu is de 2.08.21 van Kamiel Maase uit 2007 zijn volgende doel. Mogelijk dit najaar volgt al de aanval. "Ik ben supertevreden, maar je wilt altijd meer. Ik voel ook dat het nog harder kan en ik denk dat ik dit najaar in een marathon als die van Berlijn dat Nederlands record al kan lopen'', vertelde hij na afloop van de 42,195 kilometer door Rotterdam. Hij twijfelt om die reden sterk aan deelname aan de marathon bij de WK in augustus in Londen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Abdi aan!