Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Maikel van der Vleuten negende in Wereldbekerfinale springruiters

Maikel van der Vleuten negende in Wereldbekerfinale springruiters

Cheer!

OMAHA (KNHS) - Springruiter Maikel van der Vleuten (Someren) heeft zich in de laatste wedstrijd van de Wereldbekerfinale van de springruiters met twee superieure foutloze ronden naar de 9e plaats gereden. Het is voor Van der Vleuten en zijn hengst VDL Groep Verdi TN N.O.P al de vierde top 10 klassering in vijf wereldbekerfinales. Een bijzonder goed resultaat. Leopold van Asten (Duizel) eindigde als 13e met VDL Groep Zidane N.O.P. in de door de Amerikaan Mclain Ward gewonnen finale.

Deel dit artikel op social media

“Super”, is de eerste reactie van Maikel van der Vleuten na afloop van zijn vijfde wereldbekerfinale met VDL Groep Verdi TN N.O.P. die ze als nummer 9 afsloten. Vorig jaar eindigden ze als nummer 11, in 2015 en 2014 werden ze 6e en in 2012 7e. Ze stegen op de finaledag nog een plaats door twee vlekkeloze foutloze ronden te rijden. “Ik heb een heel goed paard, vind ik. Het voordeel is dat hij de eerste twee dagen niet alles hoeft te geven en dan heb je de laatste dag nog wat over. Verdi is nu nog net zo fit als op de eerste dag. Hij is 15 jaar oud, maar hij voelt aan of hij pas acht jaar oud is”, prijst Van der Vleuten zijn hengst.

Maikel is de laatste jaren een zeer sterke kampioenschapsruiter gebleken. Waar haalt hij de klasse vandaan om op de laatste dagen zo te pieken. “Ik ben mijn paard daar heel dankbaar voor. Om te winnen moet echt alles mee zitten. Ik had op de eerste dag een pechfoutje. Maar dat ik weer top tien kan rijden is gewoon fantastisch. Ik heb er weer enorm van genoten de afgelopen dagen.”

De Amerikaan Mclain Ward won finale zonder ook maar een foutje te maken en alle drie onderdelen van de finale te winnen. In 2009 was hij al twee, nu de winst in zijn zeventiende finale.

Voor Leopold van Asten was het zijn derde finale in Omaha. Na een vijfde plaats op de eerste dag en een zeer goede foutloze eerste manche op de laatste dag, brachten twee springfouten van VDL Groep Zidane de ruiter van de VDL Groep op de 13e plaats in het klassement. “In de eerste ronde sprong Zidane fantastisch. In de tweede was hij kijkerig in de hoek van de ring en kregen we daar twee keer een fout op een steilsprong. Ondanks die twee fouten gaf Zidane me een super gevoel”, vertelt Van Asten, die tevreden terugkijkt op de Wereldbekerfinale. “De eerste dag was super met de vijfde plaats. De tweede was ik iets teveel met de toegestane tijd bezig.”

“Dit was een mooie afsluiting van het indoorseizoen”, vertelt bondscoach Rob Ehrens. “Heel knap van Maikel en Verdi. Verdi heeft hier alle dagen souverein gesprongen. Ongelooflijk wat dat paard gepresteerd heeft de laatste jaren. Daar mogen ze wel een standbeeld voor opzetten. Leopold was de eerste dag heel goed en sprong in de eerste manche van de laatste wedstrijd fenomenaal.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maikel aan!