Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten verspeelt goede klassering na dramatische derde ronde in China

Luiten verspeelt goede klassering na dramatische derde ronde in China

Cheer!

PEKING - Joost Luiten heeft zaterdag zijn kansen op een goede klassering op het China Open verspeeld. De Nederlander kelderde na de derde ronde van de zevende naar de gedeeld 55e positie in het klassement.

Deel dit artikel op social media

De 31-jarige Luiten ging zaterdag rond in liefst 76 slagen, vier boven par. Vrijdag had de Zuid-Hollander slechts 69 slagen (-3) nodig voor zijn tweede achttien holes op de C Club in Peking.

De achterstand van Luiten op koploper Dylan Frittelli liep door zijn dramatische tweede ronde op naar zestien slagen. De Zuid-Afrikaanse verdedigt zondag een voorsprong van drie slagen op de Spanjaard Pablo Larrazabal.

Geen van de 67 overgebleven golfers presteerde zaterdag slechter dan Luiten. Vorig jaar begon de winnaar van het KLM Open ook nog goed in China, maar toen eindigde hij uiteindelijk op de teleurstellende 44e plaats.

Geen excuses

Luiten keek na afloop terug op een matige dag. "Er zit tussen de greens op deze baan veel verschil in snelheid omdat sommige greens wel gemaaid en gerold zijn, en andere greens weer niet", verklaarde de Bleiswijker.

"Daar had ik heel veel moeite mee. Ik voelde mij fysiek verder prima, dus hier zijn geen excuses voor."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!