Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Langeveld ziet derde plek in Parijs-Roubaix als 'comeback aan top'

Langeveld ziet derde plek in Parijs-Roubaix als 'comeback aan top'

Cheer!

ROUBAIX - Sebastian Langeveld was zondag meer dan tevreden met zijn derde plaats in Parijs-Roubaix. De coureur van Cannondale moest alleen Greg Van Avermaet en Zdenek Stybar voor zich dulden in de 115e editie van de klassieker.

Deel dit artikel op social media

"Een podiumplaats in een van de wielermonumenten, daar heb ik altijd van gedroomd. Deze derde plek voelt dan ook als een overwinning", zei Langeveld na afloop. 

De 32-jarige Nederlander was zo'n dertig kilometer voor de finish achter de ontsnapte en later ingelopen Italiaan Daniel Oss in een kopgroep beland, die uiteindelijk werd uitgedund tot het podiumdrietal.

"Ik wist in de slotkilometer dat het lastig zou worden met de olympisch kampioen en Stybar, die vooral in het wiel had gezeten. Ik heb Parijs-Roubaix dan wel tien keer gereden, maar met sprinten op de wielerbaan hier heb ik niet zo veel ervaring", aldus Langeveld over de slotfase.

Comeback

Het was Stybar die sprint van ver aanging, maar Van Avermaet passeerde de Tsjech in de laatste meters. Langeveld moest het doen met de derde plek, een eindklassering waar hij trots op is.

"De laatste twee jaar heb ik enorm veel ziektes en blessures gehad, maar ik ben altijd hard blijven werken. Links en rechts waren er ook wel mensen die zagen dat ik goed bezig was. Dit voelt als een comeback aan de top."

Langeveld was twee keer eerder in de top tien geëindigd in Parijs-Roubaix: zevende in 2013 en achtste in 2014.

Van Baarle

Dylan van Baarle, vorige week de beste Nederlander in de Ronde van Vlaanderen, was blij voor zijn ploeggenoot Langeveld. ''We liggen al drie weken samen op de kamer. Vorige week had Sebastian gewoon heel veel pech in de Ronde. Ik vind het supergaaf dat hij nu hier op het podium staat'", aldus Van Baarle.

Van Baarle was door de absentie van de Belg Sep Vanmarcke de kopman bij Cannondale. ''Ik wist dat Sebastian ook goed was, zeker nadat ik hem donderdag tijdens de verkenning bezig had gezien. Hij reed super makkelijk.''

Beiden maakten deel uit van een eerste groep van een man of vijftien waaruit Langeveld uiteindelijk met een handjevol renners aanviel. ''Misschien hielden ze mij net wat meer in de gaten, maar dit was gewoon zoals we wilden koersen. Ook als Sep erbij was geweest. Dan hadden ze zich op hem gericht en had ik misschien wat meer ruimte gekregen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sebastian aan!