Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

KNZB maakt selecties WK Boedapest en WK parazwemmen Mexico bekend

KNZB maakt selecties WK Boedapest en WK parazwemmen Mexico bekend

Cheer!

EINDHOVEN - Na de Swim Cup in Eindhoven afgelopen weekend, heeft de KNZB bekendgemaakt welke zwemmers in de zomer van 2017 in ieder geval afgevaardigd worden naar de wereldkampioenschappen in Boedapest en het WK Paralympisch zwemmen in Mexico-Stad.

Deel dit artikel op social media

WK Boedapest (15 t/m 30 juli 2017)

Op dit moment hebben 18 sporters zich gekwalificeerd voor deelname aan het WK in de Hongaarse hoofdstad. Dit betreft 8 zwemmers die op een individueel nummer voldaan hebben en 10 zwemmers die zullen participeren in één of meerdere van de volgende estafettes: 4x200m vrije slag mannen, 4x200m vrije slag vrouwen, 4x100m vrije slag vrouwen en de 4x100m vrije slag mixed. Tot aan 26 juni hebben zwemmers nog een mogelijkheid om uitsluitend op de nog niet bezette individuele startplekken kwalificatie af te dwingen. De open water zwemmers worden na 5 juni aangewezen. Het open water zwemmen vindt plaats van 15 t/m 21 juli in het Balatonmeer. Het langebaan toernooi begint 23 juli.

Hoofdcoach Marcel Wouda: 'Het team in Boedapest is een sterk team met onze bekende gezichten, maar ook een aantal debutanten die afgelopen seizoen een goede ontwikkeling hebben doorgemaakt. We gaan de komende maanden er alles aan doen om iedere individuele zwemmers zich verder te laten ontwikkelen. De competitie zal in Boedapest van heel hoog niveau zijn. Met dit team kunnen we op verschillende fronten meestrijden in de finales.'


De selectie bestaat uit: 

 • Femke Heemskerk

100m en 200m vrije slag

 • Kira Toussaint

50m rugslag

 • Maaike de Waard

50m rugslag, 50m vlinderslag

 • Marrit Steenbergen

200m vrije slag

 • Ranomi Kromowidjojo

50m en 100m vrije slag, 50m vlinderslag

 • Maud van der Meer

estafette(s)

 • Kim Busch

estafette(s)

 • Robin Neumann

estafette(s)

 • Esmee Vermeulen

estafette(s)

 • Marjolein Delno

estafette(s)

 • Arno Kamminga

50m schoolslag, 200m schoolslag

 • Jesse Puts

50m vrije slag

 • Mathys Goosen

50m vlinderslag

 • Ferry Weertman

estafette(s)

 • Kyle Stolk

estafette(s)

 • Maarten Brzoskowski

estafette(s)

 • Stan Pijnenburg

estafette(s)

 • Ben Schwietert

estafette(s)

WK Paralympisch zwemmen in Mexico-Stad (30 september t/m 6 oktober 2017)

Het team dat namens Nederland van 30 september tot en met 6 oktober zal deelnemen aan het WK bestaat uit 10 sporters. Het WK wordt gehouden in het Olympisch zwembad van 1968. Vorig jaar in Rio de Janeiro tijdens de Paralympische Spelen was het para-zwemteam bijzonder succesvol met 23 medailles. Het compacte team zal in Mexico-Stad op 2300 meter boven zeeniveau gaan strijden om de medailles. De laatste voorbereiding zal derhalve in Flagstaff (VS) worden gehouden, dat op diezelfde hoogte ligt. 

Bondscoach van het Paralympisch zwemmen Sander Nijhuis: ''We gaan naar Mexico met een ijzersterk team met volop medaillekansen. In de paralympische zwemwereld is het eerste WK na de Spelen altijd onvoorspelbaar. Welke zwemmers gaan door? Welke zijn gestopt? Ons team gaat een gedegen voorbereiding doen. De veelal jongere zwemmers die zich niet gekwalificeerd hebben voor dit WK, gaan nog een wedstrijd doen in juli in Berlijn en in september starten met EK voorbereiding 2018 in Dublin.''

De selectie bestaat uit:

- Marc Evers
- Duncan van Haaren
- Michael Schoenmaker
- Thijs van Hofweegen
- Bas Takken
- Liesette Bruinsma
- Cleo Keijzer
- Lisa Kruger
- Lisette Teunissen
- Chantalle Zijderveld

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Femke, Kira, Maaike, Ranomi, Marrit, Maud, Kim, Robin, Esmee, Arno, Jesse, Mathys, Ferry, Kyle, Maarten, Marc, Duncan, Michael, Thijs, Bas, Liesette, Lisa, Cléo, Lisette en Chantalle aan!