Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Klamer vijfde in World Cup

Klamer vijfde in World Cup

Cheer!

NEW PLYMOUTH – Rachel Klamer is afgelopen nacht vijfde geworden in de World Cup race van Nieuw-Zeeland. De triatlete sloot in New Plymouth goed aan bij een kopgroep bleef attent toen bij het lopen een kopgroep van zes ontstond maar moest in de lange eindsprint vier concurrentes voor laten gaan. 

Deel dit artikel op social media

Echt tevreden was Klamer niet. De vrouwenwedstrijd werd gewonnen door Katie Zaferes. Twee jaar eerder was de Amerikaanse hier ook de sterkste. Verrassend was de derde plaats voor de Belgische Claire Michel, een doorbraak in het internationale peleton.

De mannenwedstrijd was opnieuw een prooi voor Richard Murray. De Zuidafrikaanse partner van Rachel Klamer domineert het hele voorjaar al. De wedstrijden werden grotendeels gehouden in de regen, waardoor veel valpartijen ontstonden. In het mannenpeleton overkwam het ook Jorik van Egdom, die meegesleurd werd toen voor hem een concurrent onderuit ging. Daarmee was het einde oefening voor de wereldkampioen der beloftes.

Het triathloncircus reist door naar de Australische Gold Coast voor de World Triathlon Series.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rachel aan!