Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kiran Badloe surft in medal race Hyères naar brons

Kiran Badloe surft in medal race Hyères naar brons

Cheer!

HYÈRES - Dag 5 van de World Cup in Hyères is een spannende voor de zeilers van Team Delta Lloyd. In veel klassen werd zaterdag gestreden om een plek in de medalrace van zondag, maar voor de windsurfers in de RS:X-klasse was de medalrace zaterdag. Kiran Badloe voer heel sterk, kwam als tweede over de finish en pakte hiermee het brons. In de Finn behield Nicholas Heiner zijn tweede plaats overall waarmee hij zich verzekerde van een plek in de medalrace van zondag. In de 470-klasse staan Afrodite Zegers en Anneloes van Veen nog steeds riant op een eerste positie.

Badloe begon zijn dag vanuit de vijfde plek overall, na wat onduidelijkheid over zijn eerste qualifying race van de dag ervoor. Tijdens die ijzersterke race van vrijdag voer hij samen met de Poolse Piotr Myszka zó ver van de fleet weg dat hij in het damesveld terechtkwam en zijn resultaat gemist werd door het wedstrijdcomité. Na een protest werden de resultaten van deze race alsnog meegenomen in het klassement, wat gunstig uitpakte voor de surfer uit Lelystad.

Op zaterdag verscheen Badloe onder ‘champagne omstandigheden’ aan de start van de medalrace. De RS:X-windsurfer, lid van Windsurfvereniging Almere Centraal, startte heel goed en nam hiermee een sterke positie in binnen de fleet. Hij bleef zijn race sterk varen en wist als tweede te finishen, na de Israëlische Nimrod Mashiah. Met een totaal van 80 punten pakte Badloe het brons.

Zegers & Van Veen

De 470-dames Afrodite Zegers en Anneloes van Veen varen een ijzersterke week in Hyères. Voor de tweede keer deze week wisten de dames hun beide races van de dag als eerste te finishen. Hierdoor staan ze nu al vier dagen riant aan de leiding van het klassement, met maar liefst 19 punten voorsprong op de nummer 2, Linda Fahrni & Maja Siegenthaler (SUI). Zondag wordt de medalrace gevaren. Er moeten gekke dingen gebeuren wil het eremetaal hun nog ontnomen worden.

Heiner
Nicholas Heiner vaart tot op heden een sterke World Cup in Hyères en ook zaterdag wist hij goede resultaten te behalen. Zijn eerste race van de dag finishte hij derde, zijn tweede zesde. Dit brengt hem op een totaal van 42 punten na 10 qualifying races. Hiermee behoudt hij zijn tweede plaats, met 10 punten afstand van de nummer 1, de Turkse Alican Kaynar.


Heiner over deze dag: ‘Vandaag hadden we een hele mooie dag op het water, 10 tot 15 knopen en mooie golven. Redelijk intensief, dus het was lekker genieten in de Finn. We hebben nog niet veel in deze condities getraind, maar ik kom redelijk mee met de lange, zware mannen. Qua snelheid ging het goed en ik voel me sterk. Ik ben erg blij met vandaag!"

"Morgen is de medalrace met de top 10. Nummer 1 overall, de Turkse Kaynar vaart sterk. Ook vandaag weer. Net als nummer 3, de oude rot in het vak, Edward Wright. Wright staat met 19 punten achter op mij, dus het zal waarschijnlijk een mooi gevecht worden om plek 1 en 2!”

Laser Radial: Jonker en Van der Vaart niet naar medalrace
Na een rustdag op vrijdag voor Daphne van der Vaart verscheen de Laser Radial-zeilster, net als Maxime Jonker, aan de start van de laatste twee qualifying races. Voor Jonker was het erop of eronder. Haar eerste race voer ze sterk en finishte vierde.

De tweede race wist het talent uit Team Delta Lloyd deze lijn niet vast te houden en werd ze 22e. Hierdoor eindigt ze op de twaalfde plek in het klassement en gaat een startplaats voor de medalrace van zondag aan haar voorbij. Van der Vaart finishte tiende en zeventiende en eindigde op een dertigste plaats.

Sailing World Cup Hyères
De World Cup Hyères is de tweede reeks wedstrijden in een serie van drie, waarbij de beste zeilers ter wereld het tegen elkaar opnemen. Na de eerste wedstrijden van januari in Miami (USA) is het nu tijd voor Hyères (Frankrijk). De afsluitende finale zal van 4 t/m 11 juni 2017 gevaren worden in Santander (Spanje).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiran, Afrodite, Anneloes en Nicholas aan!