Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kamminga verbetert Nederlands record op 200 meter schoolslag

Kamminga verbetert Nederlands record op 200 meter schoolslag

Cheer!

EINDHOVEN - Arno Kamminga heeft donderdag tijdens de Swim Cup in Eindhoven het Nederlandse record op de 200 meter schoolslag opnieuw verbeterd. De jonge Zuid-Hollander tikte in de finale als tweede aan in een tijd van 2.10,34.

Deel dit artikel op social media

In december bracht hij in Amsterdam de Nederlandse toptijd op zijn naam met 2.10,98. Daarmee voldeed Kamminga al aan de limiet voor de WK in juli in Boedapest. De Duitser Marco Koch zegevierde in Eindhoven met een tijd van 2.09,07.

Ranomi Kromowidjojo won de 50 meter vlinderslag. De drievoudig olympisch kampioene tikte in de finale aan in een tijd van 25,85 seconden. Ze had eerder op de dag in de voorronde een tijd van 25,84 neergezet.

In beide races bleef 'Kromo' ruimschoots onder de WK-limiet (26,33). Maaike de Waard eindigde in deze finale als tweede in 25,88.

WK-limiet

Op de 50 meter rugslag belandde De Waard achter Kira Toussaint (27,96) eveneens op de tweede plek (28,06). Beiden bleven daarmee onder de WK-limiet (28,35).

Jesse Puts pakte brons op de 50 meter rugslag. Met zijn tijd van 25,58 bleef hij boven de WK-limiet (25,21). In de voorronde zwom hij een (tweede) tijd van 25,41.

Femke Heemskerk schreef de 200 meter vrije slag op haar naam met een tijd van 1.56,62. Daarmee bleef ze opnieuw onder de WK-limiet van 1.57,12. Robin Neumann werd derde in 1.59,15.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Arno, Ranomi, Maaike, Kira en Jesse aan!