Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kamminga pakt bij Swim Cup opnieuw een WK-ticket

Kamminga pakt bij Swim Cup opnieuw een WK-ticket

Cheer!

EINDHOVEN - Arno Kamminga heeft vrijdag bij de Swim Cup in Eindhoven weer een startbewijs voor de WK in Boedapest veroverd.

Deel dit artikel op social media

De 21-jarige Katwijker dook op de 50 meter schoolslag onder de zogeheten debutantenlimiet, die op 27,51 seconden staat. Kamminga noteerde in het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion een tijd van 27,47.

Dat was slechts één honderdste boven de seniorenlimiet en tevens maar net boven het Nederlands record, dat al sinds 2010 met 27,44 op naam staat van Lennart Stekelenburg.

De Zuid-Hollander kwalificeerde zich eind vorig jaar in Amsterdam op de 200 school ook al voor de WK. Kamminga zwom toen met 2.10,98 een Nederlands record, dat hij hij donderdag in Eindhoven aanscherpte tot 2.10,34.

Toussaint

Kira Toussaint bleef op de 100 rug net boven de eis om naar de WK te mogen. Toussaint, die woont en traint in de Verenigde Staten, won in 1.00,28. Daarmee bleef ze één tiende boven de limiet.

De 22-jarige zwemster kwalificeerde zich een dag eerder op de 50 rug wel voor het mondiale toernooi van eind juli in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Ferry Weertman was de sterkste in de finale van de 200 vrij. De olympisch kampioen van Rio 2016 in het open water zegevierde in 1.48,16, wel bijna 1,5 seconde boven de WK-limiet. Weertman kreeg op het podium gezelschap van Kyle Stolk (1.48,21) en Maarten Brzoskowski (1.49,41).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Arno aan!