Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hogenkamp keert voor duel met Slowakije terug in Fed Cup-team

Hogenkamp keert voor duel met Slowakije terug in Fed Cup-team

Cheer!

AMERSFOORT - Richel Hogenkamp, die begin dit jaar nog flinke kritiek uitte op captain Paul Haarhuis, keert voor het duel met Slowakije terug in de selectie van het Nederlandse Fed Cup-team.

Deel dit artikel op social media

Kopvrouw Kiki Bertens, Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek zijn de andere drie namen voor het duel in Slowakije op 22 en 23 april. De twee landen strijden op een indoor gravelbaan in Bratislava voor handhaving in de Wereldgroep van de Fed Cup.

Nederland verloor twee maanden geleden in de eerste ronde van de wereldgroep met 4-1 van Wit-Rusland. Hogenkamp was toen gepasseerd ten faveure van Cindy Burger omdat ze volgens Haarhuis niet voldoende hersteld was van een polsblessure. Hogenkamp is na Kiki Bertens (21e) de hoogst geplaatste Nederlandse op de mondiale ranking.

Topspeelster

Haarhuis verwacht een moeilijk duel met Slowakije, die met nummer vier van de wereld Dominika Cibulkova een topspeelster in huis hebben.

"In 2015 wisten we thuis met 4-1 te winnen van Slowakije, maar nu wordt de wedstrijd in Slowakije gespeeld en speelt Cibulkova mee. We hebben wederom een goed team en gaan voor de winst, want we willen graag in Wereldgroep 1 blijven."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Richel, Kiki, Arantxa en Michaëlla aan!