Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Heiner zeilt naar koppositie in Hyères

Heiner zeilt naar koppositie in Hyères

Cheer!

HYÈRES - Nicholas Heiner heeft donderdag op de derde dag van de World Cup in Hyères de koppositie gepakt in de Finn-klasse. Anneloes van Veen en Afroditie Zegers wisten hun leidende positie in de 470 te behouden, ondanks een matige eerste race. Windsurfer Kiran Badloe rukte op naar de zesde plaats.

De derde dag van de Sailing World Cup Hyères begon bewolkt en met weinig wind. Rond het middaguur gingende meeste klassen het water op, terwijl de wind langzaam toenam.

Nicholas Heiner pakt eerste plek overall
Heiner (Finn) voer vandaag twee sterke races. De eerste race kwam hij als tweede over de finish, de tweede race als vijfde. Hiermee wist hij de eerste positie te pakken in het algemeen klassement. Met nog vier qualifying races te gaan, ziet er het goed uit voor de zeiler uit Enkhuizen.

A-team 470 behoudt 1e plaats in klassement
Afrodite Zegers en Anneloes van Veen begonnen de dag minder goed en kwamen hun eerste race van de dag als 16e over de finish. De tweede race wisten ze zich te herpakken en finishten ze als eerste. Hiermee weten ze hun eerste plaats overall te behouden.

Kiran Badloe klimt in klassement naar 6
De RS:X-windsurfers hadden donderdag meer geluk. Dag 2 van de World Cup konden de heren slechts één race varen wegens te weinig wind, maar nu weer drie. Kiran Badloe finishte de eerste race van de dag 27e, maar herstelde zich tijdens zijn tweede race en kwam als eerste over de finish. Race 3 van vandaag finishte hij zesde, waardoor hij naar een zesde plek overall klimt.

Sailing World Cup Hyeres
De World Cup Hyères is de tweede reeks wedstrijden in een serie van drie, waarbij de beste zeilers ter wereld het tegen elkaar opnemen. Na de eerste wedstrijden van januari in Miami (USA) is het nu tijd voor Hyères (Frankrijk). De afsluitende finale zal van 4 t/m 11 juni 2017 gevaren worden in Santander (Spanje).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nicholas, Afrodite, Anneloes en Kiran aan!