Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Geen medailles voor Nederland bij meerkamp EK turnen

Geen medailles voor Nederland bij meerkamp EK turnen

Cheer!

Nederland is er tijdens de meerkampfinales niet in geslaagd om medailles te scoren. Zowel bij de dames als de heren kwamen de Nederlanders niet in de top 10.

Deel dit artikel op social media

Eythora Thorsdottir ging de fout in op de brug en balk. Ze haalde in totaal 51,965 punten en kwam niet verder dan de 12de plek in het eindklassement. Eythora was erg teleurgesteld, “ Ik had echt heel erg gehoopt dat deze wedstrijd goed zou gaan, ik had zo graag meer willen laten zien”, aldus Thorsdottir. “Dit is zo jammer, maar dat is ook topsport. Dit hoort erbij.”

Tisha Volleman eindigde met 51,998 als 11de in het eindklassement. Volleman was op alle vier de toestellen goed en keek tevreden terug op haar finale. “Ik heb gedaan wat ik kon en ik ben blij met de scores die ik gehaald heb vandaag. Het was een super mooie ervaring om hier te staan tijdens een meerkampfinale.” Volleman kan zich nu klaarmaken voor de sprongfinale van zaterdag. De strijd om de titel van de meerkamp ging naar de Britse Elissa Downie.

Bij de mannen lukte het tevens niet om een topklassering te behalen. Casimir Schmidt eindigde in de meerkamp met 80,998 punten als 11de. Precies één punt lager op de 14de plek eindigde Bart Deurloo. Deurloo had zicht een klassering in de toptien, maar op het laatste onderdeel (vloer) ging het tot twee keer toe mis. Deurloo was niet ontevreden, “ Ik vind het een eer om een meerkampfinale te mogen doen voor mijn land, maar ik focus mij nu vooral op de rekstokfinale van zondag. Het is fijn dat ik de rekstok vandaag nog een keer extra kon testen.”

Schmidt keek tevreden terug op zijn meerkampfinale: “Het is de eerste keer dat ik tijdens een groot toernooi in de meerkampfinale sta. Elfde in een sterk deelnemersveld vind ik absoluut niet verkeerd.”
De titel ging bij de mannen net als in 2015 naar Oleg Vernjajev.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eythora, Tisha, Bart en Casimir aan!