Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Franssen en judobond vinden geen oplossing in conflict

Franssen en judobond vinden geen oplossing in conflict

Cheer!

De rechtbank van Utrecht doet op 3 mei alsnog uitspraak in het kort geding dat Juul Franssen tegen de Nederlandse judobond JBN heeft aangespannen. Beide partijen zijn er niet in geslaagd tot een oplossing te komen.

Deel dit artikel op social media

Franssen daagde de judobond vorige maand voor de rechter, omdat de judobond haar niet meer voor internationale wedstrijden inschrijft. Dat komt omdat de judoka weigert op een centrale locatie in Papendal te trainen. 

De rechter zou aanvankelijk op 12 april uitspraak doen, maar gaf beide partijen drie weken extra de tijd om er met elkaar uit te komen. Nu dat niet is gelukt, doet hij op 3 mei alsnog uitspraak.

Als Franssen niet uitkomt op grote toernooien kan ze zich ook niet kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020, waar ze voor haar waarschijnlijk laatste kans op een olympische medaille wil gaan.

Polling

Franssen woont en studeert in Rotterdam. Ze ziet zichzelf geen betere judoka worden door fulltime te trainen op Papendal. Verhuizen naar Arnhem kost haar niet alleen een extra studiejaar, maar ook veel geld.

Bovendien begrijpt Franssen niet waarom de judobond wel meedenkt met Kim Polling en Noël van 't End, topjudoka´s die in Italië en Frankrijk wonen en maar af en toe naar Papendal komen.

De judobond heeft centrale trainingen ingevoerd omdat op de laatste Olympische Spelen en twee WK's slechts drie bronzen medailles werden gewonnen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!