Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Felline schrijft natte proloog Ronde van Romandië op zijn naam

Felline schrijft natte proloog Ronde van Romandië op zijn naam

Cheer!

Fabio Felline ​heeft dinsdag de proloog van de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De Italiaan klokte de snelste tijd in de 4,8 kilometer lange tijdrit door het Zwitserse Aigle.

Deel dit artikel op social media

De 27-jarige Felline had 5 minuten en 57 seconden nodig voor zijn chronorace. Het was de tweede zege van dit kalenderjaar voor de renner van Trek-Segafredo, die in februari als eerste over de finish kwam in de Trofeo Laigueglia.

Alex Dowsett van Movistar mocht als laatste starten, maar de Brit kwam uiteindelijk twee seconden tekort op de eindstreep. De Australiër Alexander Edmondson (Orica-Scott) werd derde op zeven seconden van Felline.

Felline droeg zijn overwinning op aan zijn landgenoot Michele Scarponi, die afgelopen zaterdag overleed na een aanrijding met een busje. "En ik wil mijn zege ook opdragen aan een andere familie die dicht bij mij staat en een week eerder hetzelfde meemaakte. De laatste tien dagen zijn niet makkelijk geweest voor me."

Koen Bouwman was op de elfde plek de beste Nederlander in het natte Aigle, waar de internationale wielerunie UCI zetelt. De 23-jarige coureur van Lotto-Jumbo gaf elf seconden toe op Felline. De Nederlandse ploeg had met Victor Campenaerts (vijfde) en Primoz Roglic (zesde) twee renners in de top tien.

Wilco Kelderman (Team Sunweb) werd 22e op zestien seconden. Robert Gesink had twintig seconden meer nodig dan Felline en staat na de proloog 36e in het algemeen klassement.

Froome

Nairo Quintana eindigde vorig jaar bovenaan in het eindklassement. De Colombiaan is er dit jaar niet bij, waardoor tweevoudig winnaar Chris Froome als topfavoriet geldt. De Brit van Team Sky kwam dinsdag niet verder dan de 77e plek, op 29 seconden van Felline.

Net als Froome hielden ook de twee andere favorieten voor de eindzege, Richie Porte en Ilnur Zakarin, enigszins in op natte wegdek in Zwitserland. De Australiër van BMC gaf 33 tellen toe en eindigde als 107e, terwijl de Russische klimmer van Katusha-Alpecin 132e werd op 43 seconden.

Het peloton vervolgt de rittenkoers woensdag met een 173 kilometer lange bergetappe van Aigle naar Champery. Onderweg komen de renners vijf gecategoriseerde klimmen tegen. Zondag is de laatste rit in Romandië.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robert, Laurens en Wilco aan!