Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

FEI Nations Cup voor springruiters van start in La Baule

FEI Nations Cup voor springruiters van start in La Baule

Cheer!

ERMELO - Voor de Nederlandse springruiters gaat de FEI Nations Cup dit jaar van start in het Franse La Baule. Van 11 tot en met 14 mei komt de formatie van bondscoach Rob Ehrens daar in actie.

Deel dit artikel op social media

In La Baule zullen voor Nederland in actie komen; Leopold van Asten (Duizel) met VDL Groep Zidane N.O.P., Wout Jan van der Schans (Nijkerk) met Capetown, Frank Schuttert (Ommen) met Chianti´s Champion, Maikel van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Arera C en als vijfde het KNHS Talententeamlid Sanne Thijssen (Sevenum) met Con Quidam.

Bondscoach Rob Ehrens vertelt: “De Nations Cups zijn super mooie wedstrijden om heen te gaan met een team. In de hoofd league blijven is voor dit seizoen natuurlijk een zeer belangrijk doel. Dit jaar is de opzet van de FEI Nations Cup iets anders en tellen de beste vier resultaten van de zes wedstrijden die je rijdt mee voor het klassement. Het is natuurlijk het beste als het direct in het seizoen al heel goed loopt, maar als het een keer tegen zit dan hebben we later in het jaar nog een kans om het goed te maken."

"Ten opzichte van vorig jaar missen we natuurlijk een aantal belangrijke paarden die niet meer worden uitgebracht in de sport of niet beschikbaar zijn voor het team. Gelukkig is er genoeg aanstormend talent dat ik graag inzet voor de komende landenwedstrijden. Op die manier doen ze belangrijke ervaring op die we voor de toekomst zeer goed kunnen gebruiken.”

Kalender 2017 FEI Nations Cup™ Jumping Series, 1e divisie
• 26 - 30 april , Lummen, België,
• 11 - 14 mei, La Baule, Frankrijk*
• 24 - 28 mei, Rome, Italië*
• 1 - 4 juni, St Gallen, Zwitserland
• 22 - 25 juni, Rotterdam*
• 13 - 16 juli, Falsterbo, Zweden*
• 27 - 30 juli, Hickstead, Engeland*
• 9 - 13 augustus, Dublin, Ierland*
Oranje komt aan de start op de wedstrijden met een *

Finale Barcelona, Spanje, 29 september - 1 oktober

Deelnemende landen in Europese divisie zijn Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Op de FEI website vind je meer informatie over de FEI Nations Cup springen.

Het EK springen wordt van 21 tot en met 27 augustus 2017 verreden in het Zweedse Gothenburg; www.gothenburg2017.com.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Leopold, Maikel, Wout-Jan, Frank, Rob en Jur aan!