Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Eventingruiters beginnen FEI Nations Cup in Strzegom

Eventingruiters beginnen FEI Nations Cup in Strzegom

Cheer!

ERMELO - De Nederlandse eventingruiters zullen ook dit jaar weer op verschillende FEI Nations Cup wedstrijden aan de start verschijnen. Van 17 tot en met 21 mei staat het Poolse Strzegom op de agenda. Voor het eerst zullen de ruiters daarbij onder leiding staan van de begin dit jaar aangestelde bondscoach Bettina Hoy.

Deel dit artikel op social media

Voor de Duitse Bettina Hoy staan deze maanden vooral in het teken van alle ruiters en paarden zo goed mogelijk leren kennen. Hoy wil de wedstrijden van de FEI Nations Cup daarbij zeker gebruiken. “Mijn belangrijkste doel is om zoveel mogelijk ruiters ervaring op te laten doen in Nations Cup wedstrijden en de nodige kwalificaties voor kampioenschappen te laten halen. Daarbij is het voor mij het belangrijkste alle ruiters en paarden zo goed mogelijk te leren kennen zodat ik iedereen zo optimaal mogelijk kan helpen en begeleiden.”

Nederland eindigde vorig jaar als vierde in het eindklassement van de FEI Nations Cup Eventing.

Team Strzegom
Bij de FEI Nations Cup wedstrijd in Strzegom zal Nederland vertegenwoordigd worden door: Jeannette Chardon (Den Hoorn) met Vienna, Ilonka Kluytmans (Alphen NB) met Canna There he Is, Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) met haar Olympische troef ACSI Peter Parker en KNHS Talententeamlid Jordy Wilken (Teuge) met Burry Spirit.

Naar welke andere FEI Nations Cup wedstrijden een volledig team afgevaardigd wordt, hangt af van de inpasbaarheid in de verschillende wedstrijdschema’s.

Het Europees kampioenschap voor de senioren zal later dit jaar, van 17 tot en met 20 augustus, ook in Strzegom verreden worden.

Kalender FEI Nations Cup Eventing 2017

 • 17 - 21 mei, Strzegom (Pol)
  • 25 - 28 mei, Houghton Hall (Gbr)
  • 31 mei - 4 juni, Tattersalls (Ier)
  • 30 juni - 2 juli, Wiener Neustadt (Oost)
  • 8 - 9 juli, The Plains (VS)
  • 19 - 23 juli, Aken (Dui)
  • 10 - 13 augustus, Haras du Pin (Fra)
  • 22 - 24 september, Waregem (Bel)
  • 5 - 8 oktober, Boekelo (Ned)

Op de FEI website vind je meer informatie over de FEI Nations Cup eventing.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alice, Theo, Merel en Tim aan!