Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dure nederlaag 'Barney' in Birmingham

Dure nederlaag 'Barney' in Birmingham

Cheer!

BIRMINGHAM - Raymond van Barneveld had bij een zege uitstekende zaken gedaan, maar het zat er donderdagavond tegen Gary Anderson niet in. De Schot klopte de Nederlander met 7-4 en zette zo een flinke stap op weg naar de halve finales.

Deel dit artikel op social media

Anderson schoot uit de startblokken en nam razendsnel een 3-0 voorsprong. Op 3-1 gooide de Flying Scotsman vervolgens ook nog eens 161 uit: 4-1. Barney leek echt niet onder de indruk en bleef zijn eigen spel spelen. Dat sorteerde effect, want de vijfvoudig wereldkampioen knokte zich terug tot 4-4. Van Barneveld kreeg vervolgens drie pijlen om zijn opponent te breken, maar die missie slaagde niet.

Op 5-4 sloeg Anderson wél weer toe in de leg die de Hagenaar was begonnen, stelde zo een punt veilig en kende vervolgens in zijn eigen leg ook geen probleem: 7-4.

Anderson klom door zijn zege naar de derde plaats in de Premier League, Van Barneveld is de nummer vijf. De darters die over twee weken bij de eerste vier staan, plaatsen zich voor de halve finales in Londen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!