Drie finales voor turners op EK

Cheer!

Drie finales voor turners op EK

In Cluj-Napoca hebben de mannenturners op het EK drie finales weten te bereiken.

cheers! 5
Deel dit artikel op social media

Bart Deurloo heeft zich geplaatst voor zowel de meerkampfinale als de rekstokfinale. Bart haalde in totaal 81,231 punten op de meerkamp en eindigde als 7de op rek. Bart kijkt niet volledig tevreden terug op zijn oefeningen van vandaag: "Het was niet perfect, want er zit meer in. Dat wil ik in de finale laten zien, dan ga ik knallen."

Casimir Schmidt behaalde als tweede Nederlandse ook plek in de meerkampfinale met een totaal van 81,165 punten. "Ik ben super blij dat ik in de meerkampfinale zit, ik zie het als een kans om mijn oefeningen nog verder te verbeteren.", aldus Casimir.

Michel Bletterman (78,831 punten) haalde als derde Nederlander ook een plek in de top 24, maar aangezien er maximaal twee turners per land mogen deelnemen aan de meerkampfinale is er voor Michel geen plek in de finale aanstaande vrijdag. Michel kijkt tevreden terug; "Casimir was net iets beter vandaag. Ook al is dit een individueel EK ik gun hem de overwinning. We werken toe naar de Olympische spelen van 2020 en dat doen we nu al samen als een team."

Turners Boudewijn de Vries en Bram Verhofstad kijken allebei terug op mooie oefeningen die ze hebben neergezet in Cluj Napoca. Boudewijn turnde stabiele oefeningen op voltige en rekstok. Debutant Bram zette op vloer een sterk optreden neer en heeft daarmee zijn visitekaartje afgegeven.

Anthony van Assche kende woensdag een mindere dag. De turner kwam ten val bij zijn afsprong aan ringen en ook aan brug ging hij in de fout.

>> Meer foto's  ​

Programma: 

20 april 12:30 – 14:30 uur Kwalificatie Dames subdivisie 2
20 april 15:00 – 17:00 uur Kwalificatie Dames subdivisie 3

21 april 12:00 – 14:45 uur Meerkampfinale Heren
21 april 16:30 – 18:30 uur Meerkampfinale Dames

22 april 12:30 – 15:30 uur Toestelfinales Heren (Vloer, Voltige en Ringen)
en Dames (Sprong en Brug Ongelijk)

23 april 12:30 – 15:30 uur Toestelfinales Heren (Sprong, Brug en Rek)
en Dames (Evenwichtsbalk en Vloer)

>> Volg het toernooi op de voet via de kanalen van de Gymnastiekunie: 

- Twitter

- Facebook 

- Instagram

- YouTube

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Michel, Bart, Casimir, Anthony en Boudewijn aan!