Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Diederen twaalfde in Ironman The Woodlands

Diederen twaalfde in Ironman The Woodlands

RoadToTokyo

Cheer!

THE WOODLANDS – Op zijn tandvlees, maar ook op karakter heeft triatleet Bas Diederen zaterdag een twaalfde plaats in de wacht gesleept op de Ironman van Texas.

Deel dit artikel op social media

De Limburgse proftriatleet stond met de nodige twijfels aan de start, nadat hij drie weken eerder in Galveston Texas op een putdeksel een stevige smak maakte en in die tussenliggende weken te weinig loopkilometers kon maken.

Diederen, die zich begin dit jaar losweekte van het Team4Talent, was een maand geleden naar Texas afgereisd voor zowel een halve als hele triatlon. De eerste race strandde kort voor de wisselzone nadat hij bij een manoueuvre op een putdeksel stuitte.

In The Woodlands kwam Diederen met de besten uit het water, liet zich niet gek maken toen de Amerikaan Andrew Starykowicz sneller dan welke triatleet dan ook de 180 kilometer fietsen aflegde in iets meer dan vier uur en liep vervolgens een degelijke marathon. Niet snel genoeg voor een podiumplaats, maar wel weer met vertrouwen in toekomstige races. Winnaar in Texas was de Amerikaan Matt Hanson, die het Amerikaanse record bracht op 7.52 uur. Zijn landgenote Jodie Robertson was de snelste bij de vrouwen.


Zaterdag 22 april: Mermorial Hermann Ironman, The Woodlands Texas (VS)

3,8 km. zwemmen-180 km. fietsen-42 km. lopen

Mannen:

1.Matt Hanson (Vst)                      7.52.44
2.Ronnie Schildknecht (Zwi)       7.56.21
3.Tyler Butterfield (Ber)               7.58.29
4.Will Clarke (Gbr)                          7.59.02
5.Kirill Kotsegarov (Est)                7.59.32
6.Matthew Russell (Vst)              8.01.35
12.Bas Diederen                              8.14.13

Vrouwen:

1.Jodie Robertson (Vst)               8.50.29
2.Michaela Herlbauer (Oos)       8.53.55
3.Maja Stage Nielsen (Den)       8.54.57

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!