Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Curlingteam begint WK in Canada met nipte nederlaag

Curlingteam begint WK in Canada met nipte nederlaag

Cheer!

De Nederlandse mannenploeg is zaterdag in Edmonton (lokale tijd) met een nipte nederlaag begonnen aan het WK curling. Duitsland was in de verlenging ('extra end') net te sterk: 6-5. 

Deel dit artikel op social media

Ondanks de verliespartij in het volgepakte stadion in Canada hield vice-skip Wouter Gösgens (18) een goed gevoel over aan het openingsduel.

"Deze wedstrijd geeft zeker vertrouwen voor de rest van het toernooi, het toont aan dat we in dit veld tegenstand kunnen bieden. Het was positief dat we alsnog zo ver kwamen, want het was gewoon een spannende wedstrijd."

Voor de jonge Gösgens en zijn teamgenoten was het hun eerste wedstrijd op een WK. "Het was een mooie ervaring. Leuk dat er zo veel publiek en zo veel sfeer was. Je probeert je er wel voor af te sluiten, maar als je moet gooien en er zitten een paar duizend man te schreeuwen, merk je dat natuurlijk wel."

Nederland speelt zondag tegen Japan, de nummer vier van het vorige WK.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!