Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Boze ijshockeyers willen wel naar Spelen

Boze ijshockeyers willen wel naar Spelen

EK en WK

Cheer!

TORONTO - De ijshockeyers uit de Noord-Amerikaanse profcompetitie NHL zijn boos omdat ze niet mogen meedoen aan de Olympische Spelen. De organisatie van de NHL besloot maandag bij het opstellen van het programma geen wedstrijdloze periode op te nemen in de tijd dat de Spelen in Pyeongchang bezig zijn. Tot woede van de profspelers, die juist dolgraag voor hun land willen uitkomen.

Deel dit artikel op social media

,,De ijshockeyers zijn buitengewoon teleurgesteld en het pertinent oneens met deze kortzichtige beslissing van de NHL'', staat in een verklaring van de spelersvakbond. ,,Er ligt een unieke kans voor ons met de Spelen van 2018 en 2022, die allebei in Azië worden gehouden. De NHL kan wel denken dat het met deze beslissing het Internationaal Olympisch Comité of de spelers treft, maar het belemmert bovenal de groei van onze geweldige sport.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!