Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bos twijfelt over toekomst

Bos twijfelt over toekomst

Cheer!

HONGKONG - Vooraf sprak baanrenner Theo Bos de hoop uit op de WK in Hongkong onder de minuut te duiken op de kilometer tijdrit.

Deel dit artikel op social media

"Dan doe je goed mee'', zei de voormalig wereldkampioen sprint er hoopvol bij. Zondag was er de ontnuchtering: Bos reed in de kwalificaties met 1.02,024 de zestiende tijd en mocht niet eens terugkomen om voor de medailles te strijden.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Misschien is het nu wel tijd om te gaan'', sprak de ontgoochelde Bos bij de NOS. Vorig jaar was hij in Londen met 1.00,461 nog goed voor zilver. "De klok liegt nooit en een gat van 1,6 seconde met de nummer een is heel erg groot. Ik ben op dit moment niet goed genoeg. Dat is de realiteit.'' Bos zag het goud gaan naar de Fransman François Pervis in 1.00,714. Onder de minuut duiken was er niet bij in Hongkong.

"Ik ben 33. Ik ga geen reuzensprongen meer maken en het gat met de wereldtop - zeker op de sprint - is onoverbrugbaar'', was zijn harde conclusie. Volgende maand vertrekt Bos weer voor een haf jaar naar Japan voor keirinwedstrijden. "Misschien hangt de vlag er daarna wel anders bij en loopt het dan wel heel erg goed."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Theo aan!