Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zuid-Koreaan Seo verwijst Knegt naar zilver bij WK shorttrack

Zuid-Koreaan Seo verwijst Knegt naar zilver bij WK shorttrack

Cheer!

Sjinkie Knegt is zondag bij de WK shorttrack in Ahoy als tweede geëindigd in het algemeen klassement. De wereldtitel ging naar de Zuid-Koreaan Seo Yi-Ra

Deel dit artikel op social media

De 27-jarige Knegt begon door een vroege uitschakeling op de 1000 meter als de nummer twee aan de 3000 meter superfinale. De Fries won na een straf voor de Zuid-Koreaan Sin Da-Woon het slotonderdeel, maar Seo Yi-Ra eindigde als tweede en dat was genoeg om de eerste plaats in het klassement te behouden.

Seo eindigde met 81 punten op de eerste plaats, terwijl Knegt uitkwam op 73 punten. Het brons ging met 37 punten naar de Canadees Samuel Girard.

[[slideshow:Slotdag WK shorttrack in Ahoy]]

Breeuwsma

Daan Breeuwsma (zeventiende na drie afstanden) en Dylan Hoogerwerf (achttiende) wisten zich niet te kwalificeren voor de superfinale.

Breeuwsma strandde door een vijfde plaats in de halve finales van de 1000 meter. Hoogerwerf, de pas 21-jarige Nederlands kampioen en WK-debutant, kwam in zijn halve finale als zesde en laatste over de streep, niet genoeg voor plaatsing voor de A- of B-finale.

Klassement

Knegt schreef zaterdag geschiedenis door op de 500 meter als eerste Nederlandse shorttracker ooit de wereldtitel te veroveren op een individuele afstand. Op de 1500 meter eindigde hij als vijfde, waardoor hij halverwege de WK aan de leiding stond in het klassement.

Hoogerwerf begon zondag als de nummer dertien in de rangschikking, terwijl Breeuwsma achttiende stond.

Aan het eind van de middag staan de Nederlandse vrouwen en mannen ook nog in de finale van de relay.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sjinkie aan!