Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor zitskiër Kampschreur op Super G

Zilver voor zitskiër Kampschreur op Super G

Paralympisch EK en WK

Cheer!

PYEONGCHANG – Paralympisch zitskiër Jeroen Kampschreur is tweede geworden op de Super G tijdens de finale van de Para Alpineskiing World Cup. De regerend wereldkampioen op de supercombinatie, reuzenslalom en slalom moest in Pyeongchang alleen Andrew Kurka (Verenigde Staten) voor zich te dulden.

Deel dit artikel op social media

Voor het eerst tijdens de wereldbekerwedstrijden in Pyeongchang sneeuwde het. Het zorgde voor wisselende omstandigheden gedurende de wedstrijd. Kampschreur kwam naar beneden terwijl het sneeuwde, Kurka had daar geen last van en was 1.30 seconden sneller bij de finish. Het brons ging naar de Japanner Taiki Morii.

Voor de andere Nederlanders was er geen podiumplaats. Zitskiester Linda van Impelen werd vijfde, staande skiester Anna Jochemsen zesde. Jeffrey Stuut, tijdens de WK in januari nog goed voor brons op de Super G, eindigde teleurstellend als twaalfde bij de staande skiërs. Ook Niels de Langen (zitskiën) finishte in de middenmoot; hij werd veertiende.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!