Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wüst na eerste dag op tweede plaats

Wüst na eerste dag op tweede plaats

EK en WK

Cheer!

HAMAR - Ireen Wüst moet na dag één van de EK allround verrassend Miho Takagi voor zich dulden. De Brabantse leek tijdens de 3000 meter lange tijd op weg naar de eerste plaats in het klassement, maar liet in de laatste twee ronden te veel tijd liggen.

Deel dit artikel op social media

Wüst, vijfvoudig kampioene reed zaterdag in het Vikingschip, de tweede tijd op de 3000 meter. De wereldkampioene op deze afstand eindigde in 4.03,71. Titelhoudster Martina Sablikova uit Tsjechië was sneller: 4.02,21.

Takagi reed de zesde tijd op de 3000 meter (4.06,52). Antoinette de Jong, derde op de 3000 meter in 4.03,77, staat derde in de WK-stand.

Takagi verdedigt zondag een marge van 0,61 seconde op Wüst op de 1500 meter. De Jong moet 2,86 seconden goedmaken op de Aziatische schaatsster.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ireen en Antoinette aan!