Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wüst blij en opgelucht na 'andere wereldtitel dan anders'

Wüst blij en opgelucht na 'andere wereldtitel dan anders'

EK en WK

Cheer!

HAMAR - Ireen Wüst was zondag blij en opgelucht dat ze voor de zesde keer in haar loopbaan de wereldtitel allround pakte. De rijdster van Justlease.nl kende geen ideale voorbereiding op het toernooi in Hamar.

Deel dit artikel op social media

De 30-jarige Brabantse maakte op de afsluitende 5 kilometer haar minieme achterstand (0,95 seconde) op de Japanse klassementsleidster Miho Takagi goed. Zo pakte ze alsnog het goud.

"Het was apart dat ik niet in de laatste rit reed, maar ik ben heel blij dat ik hem heb. Dat zit in alles. De aanloop was niet vlekkeloos", zei Wüst vlak na het behalen van haar wereldtitel tegen de NOS.

"Ik had een paar kleine pijntjes, heb het trainingskamp moeten afbreken, maar het toch weer goed kunnen oppakken. Ik had last van vrouwendingen met cystes die konden knappen. Niet de ideale route dus. Ik ben heel blij met de steun van het begeleidingsteam. Ze bleven me het vertrouwen geven dat ik nodig had."

Volgens Wüst was dat ook de reden dat ze direct de mensen opzocht met wie ze intensief had samengewerkt in de laatste weken. "Dit is een andere titel dan anders, zwaarbevochten, maar wel een heel fijne met de staf en mijn ploeggenoten die in me bleven geloven. Daarom sprintte ik naar de begeleiding."

Spannend

De Brabantse vindt dat haar wereldtitel extra waarde heeft door de strijd die ze ervoor moest leveren. Martina Sablikova pakte uiteindelijk zilver en het brons was voor Takagi. Antoinette de Jong (vierde) viel net buiten de prijzen.

"Het werd mede doordat Miho een goed kampioenschap reed pas zo laat beslist. Het was een mooi WK, goed dat er vanuit andere landen schaatsers waren die het spannend maakten", aldus Wüst.

"Het is een mooi podium na een heel spannend toernooi. Ik vind het heel jammer dan Antoinette net niet derde is geworden."

Wüst staat met zes keer WK-goud nu alleen op de tweede plaats op de eeuwige ranglijst van het mondiale allroundtoernooi. De Duitse Gunda Niemann is recordhoudster met acht wereldtitels.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ireen aan!