Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vos, Bunschoten en Kampschreur winnen wereldbeker

Vos, Bunschoten en Kampschreur winnen wereldbeker

Paralympisch EK en WK

Cheer!

PYEONGCHANG – De Nederlandse skiërs en snowboarders veroverden tijdens de wereldbekerfinales in Pyeongchang vijf gouden, drie zilveren en vier bronzen medailles. Daarnaast gaan er vijf World Cup Globes mee naar huis uit Pyeongchang. Zitskiër Jeroen Kampschreur won het seizoensklassement op de slalom. Snowboarders Chris Vos en Lisa Bunschoten pakten de eindoverwinning zowel op de banked slalom als in het overallklassement over alle disciplines.

Deel dit artikel op social media

Vos en Bunschoten veroverden naast twee Globes ook zilver in het eindklassement van de snowboardcross. De Nederlandse snowboardploeg werd bovendien tweede in het landenklassement achter de Verenigde Staten.

Ook Kampschreur stond nog een keer op het podium bij de eindafrekening over de hele winter. Op de Super G werd hij tweede in het klassement, in het overallklassement werd hij derde. Bij de staande skiërs eindigde Jeffrey Stuut als tweede in het eindklassement van de Super G. Anna Jochemsen werd tweede op de slalom en derde op de afdaling.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Chris, Lisa en Jeroen aan!